© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Μεγαλοβδομαδιάτικη και Λαμπρινή Φωτοθήκη στο Μπανάτο Ζακύνθου

Ήδη οι λειτουργικές / λατρευτικές εξάρσεις και το μοβ μαύρο της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών παραδόθηκαν στην κυριαρχία του κόκκινου και χαρμόσυνου συναισθήματος. Όλα κατά τάξιν παντού, όπου υπάρχει άνθρωπος, που τιμά το σταυροαναστάσιμο Πέρασμα του Πάσχοντος Θεού της Αγάπης και συνάμα το δικό του από τους μικρούς μεγάλους θανάτους της καθημερινότητας.
Από αυτόν εδώ τον ιστότοπο θελήσαμε να επι-κοινωνήσουμε διαδικτυακά με διάφορα μέρη του Κόσμου, όπου είδαμε το πώς γιορτάζουν οι απανταχού Χριστιανοί τα Πάθη και την Ανάσταση: Φανάρι και Νιχώρι στην Κωνσταντινούπολη, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, Ταιβάν, Λονδίνο, Γαλλία, Κέρκυρα, Ζάκυνθος! Παντού διαχύθηκε το χαροποιό μήνυμα! Παντού οι άνθρωποι επιθυμούν την εσώτατη γιορτή!
Ήδη υπάρχει μια ειδική θεματική ενότητα, όπου μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές μας αναρτήσεις, κάνοντας κλικ εδώ.
Αφήσαμε τελευταίο το Μπανάτο, το χωριό μας, επειδή στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ υπήρξαν συχνές και καθημερινές αναρτήσεις, που αφορούν στο Μεγαλοβδόμαδο και τη Λαμπρή 2009. Δείτε τις όλες μαζί
εδώ.
Όμως εδώ, επιχειρούμε τώρα μια συνοπτική θέαση όλων αυτών των ιερών στιγμών που βιώσαμε στη γενέτειρά μας, το αγαπημένο μας χωριουδάκι, με τη ματιά του Πορφύρη μας, ο οποίος κάλυψε με τη φωτομηχανή του, όλα τα δρώμενα. Αφήνουμε λοιπόν εκείνον να "μιλήσει", ξετυλίγοντας κάποιες ιδιαίτερες στιγμές:










4 σχόλια:

roadartist είπε...

..Επιστρέψαμε Π.Κ. μας..
Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλους όσους αγαπάς.. :)

kiki είπε...

Και του χρόνου! Καλά να είμαστε και να ειμαστε πάλι εκεί!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ροανταρτίστ,

Καλώς επιστρέψατε, αναστάσιμοι και ωραίοι ως Έλληνες (για να θυμηθώ και τον Εγγονόπουλο)!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κική,

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails