© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Έκθεση για τη νοερά Προσευχή στο Χονγκ Κονγκ / Exhibition in Hong Kong about the Orthodox Tradition of Jesus’ Prayer




Η Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής, με σχετικό δελτίο Τύπου μάς πληροφορεί, ότι διοργανώνει από 2 έως 18 Απριλίου Έκθεση με θέμα: “The Orthodox Prayer Rope - The Orthodox Tradition of Jesus’ Prayer”, σε κεντρική Γκαλερί του Χoνγκ Κoνγκ.


Η Έκθεση έχει σκοπό την προβολή της Ορθόδοξης νηπτικής Παράδοσης της καρδιακής Προσευχής και γενικότερα την προβολή του ασκητικού χαρακτήρα της Ορθόδοξης Πνευματικότητας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Ρωμαιοκαθολικών και των Αγγλικανών, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Χονγκ Κονγκ, δημοσιογράφοι, και πλήθος επισκεπτών διαφόρων ἐθνικοτήτων και θρησκευμάτων.
Ο δραστήριος και αφιερωμένος στην Ιεραποστολή νέος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήγησε τη σημασία του Κομποσχοινιού και αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Παράδοση της νοεράς Προσευχής και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της Έκθεσης. Ως ενθύμιο μοιράσθηκε σε όλους ένα μικρό κομποσχοίνι και φυλλάδια στα Αγγλικά και τα Κινεζικά, με κείμενα για τη νοερά προσευχή και τον ασκητικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας.

3 σχόλια:

Anastasios είπε...

Εύγε στον Άγιο Χονγκ Κονγκ για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του.

Είναι αλήθεια πως το έδαφος είναι έτοιμο για σπορά στην Άπω Ανατολή. Χρειάζεται δε, να βρεθούν οι κατάλληλοι και αφοσιωμένοι ιεραπόστολοι, όπως βρέθηκαν πριν από μερικές δεκαετίες για την Αφρική, και ας είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πλούσια σοδειά.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το Κομποσχοίνι όπως και η Προσευχή είναι πανανθρώπινη γλώσσα, μάλλον η γλώσσα των Αγγέλων.

panagiotisandriopoulos είπε...

Πολύ σημαντική είδηση!

Η νοερά προσευχή στην καρδιά της Άπω Ανατολής που έχει στην παράδοσή της τον εσωτερισμό και, ας πούμε σχηματικά, τον μυστικισμό.

Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να είναι πια υπόθεση λίστας αμαρτημάτων ή ηθικού συνταγολογίου.
Ας ξαναβρεί την καρδιακή της υπόσταση.Όχι ως ιδεολόγημα ή μόδα, άλλ' ως ουσία και τρόπο βίου.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails