© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Ανάσταση στην πόλη της Ζακύνθου

Η κορυφαία στιγμή για τα δρώμενα του Πάσχα είναι σε όλη την Ορθοδοξία η ευφρόσυνη τελετή της Ανάστασης του Κυρίου!
Και στην πόλη της Ζακύνθου (όπως σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο ή όπου διαβιούν οι Έλληνες), κηρύχθηκε με κάθε δυνατή επισημότητα το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης της Ζωής έναντι του Θανάτου, από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου, στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, όπου έγινε η καθιερωμένη Τελετή.
Σε αυτήν προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος με το ιερατείο της πόλης. Πλήθη λαού, Ζακυνθινών και Επισκεπτών, κατέκλυσαν κυριολεκτικά την τριγωνική πλατεία και τις τριγύρω οδούς, με αναμμένες τις λαμπάδες τους, υπό τον αναστάσιμο παιάνα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, αντικατοπτρίζοντας την εσωτερική του καθενός λάμψη.
Στη συνέχεια, έγινε η αναστάσιμη θεία Λειτουργία μόνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, για τη λειτουργική εξυπηρέτηση των Ξένων αυτών των ημερών, μια και είναι γνωστό, ότι η θ. Λειτουργία της Λαμπρής τελείται στους ναούς της πόλης του Τζάντε μας περί την 8η πρωινή της Κυριακής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails