© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών η Κυρία Ζωή Σαμαρά


Είχα την ιδιαίτερη τιμή να λάβω σήμερα μια πρόσκληση που με χαροποίησε πολύ, διότι αφορά σε μια κορυφαία στιγμή της σπουδαίας Καθηγήτριας και Ποιήτριας Κυρίας Ζωής Σαμαρά, η οποία από ετών μ' έχει προσωπικά "σκλαβώσει" με την αγάπη της και την προσοχή της.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Ελλογιμότατος κ. Χρήστος Ν. Κίττας καλεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009, ώρα 7 το απόγευμα, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Ε.Κ.Π.Α, όπου πρόκειται ν' αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών η κ. Ζωή Σαμαρά, ομότιμη Καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα, το οποίο θ' ακολουθηθεί έχει ως εξής:

* Προσφώνηση του Αντιπρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Ιωάννη Κ. Καρακώστα.

* Χαιρετισμός από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια κ. Μαρίκα Θωμαδάκη.

* Παρουσίαση του έργου της τιμωμένης από την Πρόεδρο του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια κ. Πηγή-Δάφνη Κουτσογιαννοπούλου.

* Αναγόρευση της Τιμωμένης.

* Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια κ. Πηγή-Δάφνη Κουτσογιαννοπούλου.

*Περιένδυση της Τιμωμένης με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια κ. Μαρίκα Θωμαδάκη.

* Ομιλία της Τιμωμένης, με θέμα: "Ανάγνωση Γνώση Ποίηση".

Από τη θέση αυτή, δεν έχω παρά να υποκλιθώ σεβαστικά ενώπιον του ανύστακτου Πνεύματος της Κυρίας Σαμαρά και να τής ευχηθώ να βιώνει εσαεί τα Δώρα τ' Ουρανού ως ποιητικά αίτια παντός Αγαθού!

π. Π.Κ.
__________________________________________

Εργοβιογραφικά στοιχεία της δείτε στο Ε.ΚΕ.ΒΙ., εδώ. Δική μας δημοσίευση για το τελευταίο της βιβλίο, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails