© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Στις όχθες του ποταμού Μόκολο στη Νότιο Αφρική | Mokolo River (South Africa) [1]


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Βρισκόμαστε στη Νότιο Αφρική και μάλιστα βορειοδυτικά της, στη σαβάνα, εκεί όπου συνορεύει το κράτος αυτό με την Μποτσουάνα (Botswana). 

Οι μέρες ήρεμες και ανεκτά ζεστές, το δε απόγευμα οι δυνατοί άνεμοι και μετά η βροχή είναι στην ημερήσια διάταξη. Εδώ να κατασκηνώσει μόνιμα κανείς και τίποτε άλλο!!! Εδώ οι σχεδόν ζωγραφικές εικόνες που εισπράττεις, σε κάνουν να ξεχνιέσαι, μακριά απ' τις βουές και τις τριβές του κόσμου!!! Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό:


Και μετά από τις πρωτόγνωρες εικόνες της ημέρας, αρχίζει να υποχωρεί το φως, δίνοντας χώρο και χρόνο στο -αλλιώς ωραίο- αφρικάνικο σκοτάδι, το οποίο πάντως δημιουργεί τις δικές του πραγματικότητες πάνω από τα νερά του Mokolo! Νυχτερινές γοητείες μάς εξωθούν στην όχθη, σιγανές νότες αναμοχλεύονται, τα μουγκρητά του φιλικού μας ιπποπόταμου επιμένουν, οι φοινικιές συστέλλονται, ο δε ύπνος μάς αποφεύγει σκόπιμα:
 


6 σχόλια:

kiki είπε...

Πολύ θέλω να πάω σ' αυτή τη χώρα...

Roadartist είπε...

Υπέροχες φωτο!!!

H.Constantinos είπε...

Μιά εξωτική βόλτα με αυτή τη ζέστη ήταν ότι έπρεπε!

Μαρία Σ είπε...

Υπέροχη χώρα!!!!!
Λένε η γενέτειρα του ανθρώπου.
Είσαστε από τους τυχερούς που την είδατε από κοντά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θαυμάσιο τοπίο.Εκεί ακούς τη ..."φωνή το θεού"

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Unknown είπε...

Πολύ θα ήθελα κι εγώ να ταξιδέψω εκεί, να ακούσω το νερό του ποταμού που κυλά.

Πολύ όμορφη ανάρτηση, ευχαριστούμε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails