© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Στον Γαλατά της Τροιζηνίας


Σήμερα σάς επιφυλάσσουμε μιαν εικονική απόδραση στο χωριό Γαλατάς της Τροιζηνίας, απέναντι ακριβώς από το πανέμορφο νησί του Πόρου. Ο Γαλατάς -ομολογουμένως- χάνει δόξα από το αντίπερα νησί, όμως και ο ίδιος είναι υπέροχα γοητευτικός. Εάν μάλιστα βρισκόμαστε στη ράθυμη κατάσταση των διακοπών, τότε όλα τα βλέπουμε καταπληκτικά και ασυναγώνιστα! Νησιώτικη αίσθηση, μυρωδιές του Κυανού, έως το μεδούλι θάλασσα!!!




Ο Γαλατάς κείται στη νοτιοανατολική ακτή της Aργολίδας, χωρίζεται από το νησί του Πόρου μ' έναν πορθμό κι επικοινωνεί μαζί του με πυκνότατα δρομολόγια θαλάσσιων ταξί και πλοίο. Στην παραλία οι "Καπεταναίοι" αναμένουν για να μάς περάσουν απέναντι, όπως μαρτυρούν οι παραπάνω φωτογραφίες.
Καθώς βρισκόμαστε ακόμη στον Γαλατά, αξίζει να πάμε στη Μονή της Kεχαριτωμένης Θεοτόκου (1 χιλιόμετρο από την Tροιζήνα) και το Διαβολογέφυρο, 2 περίπου χιλιόμετρα από την Tροιζήνα. Όστις εδώ μπανιαρίζεσθαι βούλεται, ας πάει στις παραλίες Mπούγια, Άρτεμος και του Λεμονοδάσους.
Τέλος, ν' αναφέρουμε, ότι κάθε Mάιο γίνεται στο χωριό ετούτο η ανθοκομική έκθεση Aνθεστήρια.

3 σχόλια:

Anastasios είπε...

Έχω συγγενείς στον Πόρο κι έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές στην περιοχή.

Όμορφες οι φωτογραφίες σου!

Ανώνυμος είπε...

ήλιος, θάλασσα και καλοκαίρι τα βασικότερα συστατικά του επίγειου Παραδείσου (αυτό το σάπιο μήλο της οικονομίας και ο Όφις με το ακριβό κοστούμι μας τα χαλάει λίγο....:)

kiki είπε...

Ωραία η virtual βολτούλα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails