© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Αναμεταδίδουμε ζωντανά MEGA

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Ex Libris και Άρια Κομιανού (γ΄)

Η φίλη μας, διάσημη εντός κι εκτός των ελληνικών συνόρων Χαράκτρια, Άρια Κομιανού με συγκίνησε σήμερα πολύ. Δημιούργησε αυτές τις μέρες κι έλαβα ήδη από τα "θαυματουργά" της χέρια ολόφρεσκο το προσωπικό μου Ex Libris, ήτοι το σήμα κατατεθέν μου, κατά την παλαιή συνήθεια των συλλεκτών βιβλίων, ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης.

Το Ex Libris πηγαίνει συνήθως παντού: Σε σφραγίδες, κολοφώνες βιβλίων, επιστολόχαρτα, κάρτες και όπου αλλού σκεφτεί ο ενδιαφερόμενος. Αν και συνήθεια περασμένων αιώνων, επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας, γνωρίζοντας μάλιστα και άνθηση μεταξύ των βιβλιοφίλων.

Η Άρια Κομιανού έχει ιστορήσει αρκετά τέτοια καλλιτεχνήματα. Έχουμε συλλέξει πολλά από αυτά και κατά καιρούς τα παρουσιάζουμε από το πολυπεριοδικό μας. Δείτε το α΄ μέρος και το β΄ μέρος.

Τι αποτυπώνει η Καλλιτέχνις στο ημέτερο Ex Libris; Καθώς η ίδια εξήγησε, συνέλαβε τον λόγο (ποιητικό και θεολογικό) ωσάν καρπό, ο οποίος σπάζοντας αναδεικνύει άνθος! Την ευχαριστώ από καρδιάς για τη σκέψη και την τιμή!!! Το δώρο της είναι ανεκτίμητο, πρωτοδημοσιεύεται εδώ, τής δηλώνω ότι μ' εκφράζει απόλυτα, χαρακτηρίζει ήδη ως λογότυπο τον "Ίσκιο του Ήσκιου" και πρόκειται στο μέλλον να κοσμήσει και όλες τις άλλες προσπάθειες του γράφοντος.


π. Π.Κ.

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails