© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Μνημονεύοντας Διονύσιο Σολωμό

Οι συντελεστές του αξιοπρόσεκτου τραγουδιού "Κι' αν...", που παρουσιάζουμε ευθύς παρακάτω, είναι όλοι τους γνωστοί και μη εξαιρετέοι:

Ο στιχουργός του είναι ο Διονύσης Σέρρας (έγκριτος Ζακυνθινός σύγχρονος ποιητής και φίλος), τη μουσική έγραψε ο Αντώνης Κλάδης (ακάματος καθηγητής Μουσικής - συνάδελφος στο σχολείο), ενώ τραγουδούν δυο 16χρονες ιδιαίτερα ταλαντούχες μαθήτριές μας στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου: η Άννα Αδαμίδου και η Μαριάννα Σεμιτεκόλου.

Υπάρχει όμως κι ένας άλλος καταλυτικός γνωστός-άγνωστος συντελεστής (μάλλον Άγνωστος αποδεικνύεται ολοένα), Διονύσιος ο Σολωμός, στην παμμέγιστη φυσιογνωμία του οποίου αφορούν οι στίχοι του εν λόγω μελωδήματος!!!

Η μαγνητοσκόπηση προέρχεται από την εορτή για την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 του Μουσικού Σχολείου στο Αμφιθέατρό του, τον Μάρτιο του 2008.
π. Π.Κ.


3 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

Ενα Μεγάλο Μπράβο σε ολους !!!!!!
Ακουγοντας τέτοια ακούσματα πρωι πρωι σίγουρα θα πάει καλά η μέρα!!!
Καλή μέρα

Daniel είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους!!! Στον αγαπητό Κο Σέρρα, στον Κο Κλάδη, σε σένα πάτερ μου και στα πανέμορφα κορίτσια με τις γλυκύτατες φωνές και τα χαμογελαστά πρόσωπα!!!
Μπράβο σας!!!
με αγάπη,
δ.μ.τ.

Αριάδνη είπε...

Ο Ήσκιος σας αν μπορούσε ν ακούσει και να δεί απο τον Ίσκιο του Θεού, θα ήταν τουλάχιστον συγκινημένος..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails