© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το νέο συμφωνικό έργο της Κωνσταντίας Γουρζή, σε ποίηση π. Παναγιώτη Καποδίστρια, από την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Μονάχου και τη Χορωδία της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας


Στις 2 Ιουλίου 2010, ώρα 7 μ.μ., στην Herz-Jesu Kirche του Μονάχου, υπό τον γενικό τίτλο “Paradisi Gloria” και από την διεθνούς φήμης Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Μονάχου (Münchner Rundfunkorchesters), με μαέστρο τον καταξιωμένο Ulf Schirmer, θα παρουσιασθεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το νέο συμφωνικό έργο της διάσημης Ελληνίδας συνθέτριας Κωνσταντίας Γουρζή

Η κ. Γουρζή ζει μόνιμα στη Γερμανία από το 1987, όπου μάλιστα δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά με πλείστες όσες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ασχολούμενη με την διεύθυνση ορχήστρας και τη σύνθεση. Σημειωτέον, ότι συγκαταλέγεται από τους ειδικούς στους σαράντα καλύτερους μαέστρους στον κόσμο!

Το νέο αυτό έργο τιτλοφορείται «Ostern in Konstantinopel - Des Wortes Wegen. 11 Momente zwischen Ost und West» (Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη – Λόγω Λόγου. 11 στιγμές μεταξύ Ανατολής και Δύσης), για Ορχήστρα, Χορωδία (της Bαυαρικής Ραδιοφωνίας), Βυζαντινό Ψάλτη (τον Βασίλη Αγροκώστα) και Σόλο Βιολί (τον Μιλτιάδη Παπαστάμου).

Η σύνθεση ανατέθηκε στην κ. Γουρζή από την Münchner Rundfunkorchesters. Μετά από γόνιμη συζήτηση της πολυτάλαντης συνθέτριας με τον ποιητή π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πέρυσι το καλοκαίρι, ο δεύτερος ανέλαβε να παράξει στίχους, επί των οποίων θα προέκυπτε ύστερα η νέα μουσική της καλλιτέχνιδας.

Ο π. Καποδίστριας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγραψε μια ενότητα εννιά μικρών ποιημάτων, με τίτλο «Λόγω Λόγου», η οποία μεταφράσθηκε στα γερμανικά από τον Θεόδωρο Βότσο (Théos Vótsos).

Έτσι, σε λίγες ημέρες, όπως εισαγωγικά αναφέρθηκε, αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον να πρωτοπαρουσιασθεί το όλο μουσικοποιητικό σύνθεμα στο Μόναχο, ενώπιον του πολυαπαιτητικού πνευματικού κόσμου και των φιλόμουσων της Γερμανίας.
 

10 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή!

Δὲν παύετε νὰ μᾶς ἐκπλήσσετε!

Συγχαρητήρια καὶ καλὴ ἐπιτυχία.

Εὔχομαι «Λόγῳ Λόγου» νὰ σᾶς χαρίσῃ ὁ Μέγιστος Δημιουργὸς μιὰ θέση στὴν Αἰώνια Βασιλεία Του!

kiki είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, Εκδότης είπε...

Θερμότατα συγχαρητήρια Παναγιώτη μου! Όχι μόνο σε σένα, αλλά και στην Ζάκυνθο που με εσένα ως φορέα άφησε ένα ουσιαστικό ίχνος σε έναν τομέα της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στον οποίο είχε χρόνια να αφήσει.

Μαρία Σ είπε...

Ω! Τι ευχάριστη εκπληξη.
Συγχαρητήρια συγχαρητήρια.
Καθημερινά μας εκπλήσετε !!!!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

εν αρχή ο λόγος, μετά η μελοποίηση, η παρουσίαση και αναμένουμε την ηχογράφηση να ακούσουμε και εμείς.

panagiotisandriopoulos είπε...

Συγχαίρω θερμώς, παμφίλτατε Π.Κ.
Εις πάσαν την γην ο ποιητικός λόγος σου!
Λόγω Λόγου!
Να σε χαιρόμαστε!

Ιωάννα είπε...

Συγχαρητήρια!!! Καταπληκτικά νέα. Πάντα τέτοια ευχάριστα να μαθαίνουμε!

Μαρίνος είπε...

Συγχαρητήρια!!!! Πάντα επιτυχίες.

Παύλος Φουρνογεράκης είπε...

Τι χαρά για το νέο γεννιτσούρι, αγωνιούμε για τη μορφή του. Δεν είχαμε
μάθει για τα προξενιά και το νέο γάμο της μουσικής με την ποίηση,
παγκοσμιοποιήθηκες στην ελληνικότητά σου κι εμείς συγχαίρουμε για τη
συνέχεια του πολιτισμού μας που γίνεσαι ο εκφραστής του. Φαντάζομαι ότι
θα παρεβρεθείς, μετά τoυς μπούφαλους της Αφρικής θα είναι μια ιδιαίτερη
χαρά-εμπειρία και πηγή έμπνευσης
Παύλος

Lana-Tasoula Kantiani USA είπε...

P. Panagioti

Euxome se akoma anotera apo auta ta opia diabazo, aloste apo poli neos pou isoun, thimame ta omorfa poihmata sou.

Tora pio orimos afinis sto xarti tin xari mazi me to romantismo se kathe lexi mias anepanaliptis frasis pou klini mesa tis mia istoria mikri h megali bgalmeni apo kathimerina moroudistika h girasmena bimata autis tis zois !

Panta epitixies aloste sou axizoun. Eisai poli konta sto telos tis epitixias pou sinbadizes mazi tis apo mikros.

Tin euxi sou P. Panagioti

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails