© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Maropeng, το Λίκνο της Ανθρωπότητας (The Cradle of Humankind)






Μια ώρα έξω από την Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ κείται το Maropeng, μια μεγάλη περιοχή, στην οποία έχουν διαπιστωθεί ευρήματα ζωής 3.000.000 χρόνων πριν! Βρεθήκαμε εκεί την προηγούμενη Κυριακή και θαυμάσαμε τον μυστηριακό τόπο και τα σπουδαία εκθέματα, που μάς άφησαν άφωνους!




Maropeng στα Σετσουάνα (την κύρια γλώσσα των ιθαγενών στην περιοχή αυτή της Νότιας Αφρικής) σημαίνει "επιστροφή στον τόπο καταγωγής". Ένα τεράστιο, λιτό, αλλά χρηστικό και μοντέρνο Μουσείο μάς υποδέχεται.








Αποτυπώνουμε για Εσάς ό,τι μπορούμε: διάφορες φωτογραφίες και videos, ώστε, μες από τον Ίσκιο μας, να λάβετε γνώση! Εδώ, ξέχωρα από την επιστροφή στο Λίκνο μας, μπορεί ο κάθε απαιτητικός επισκέπτης και μάλιστα ο νέος να μορφωθεί πολύπλευρα σε 2.500 τ.μ. χώρους (βλ. παρακάτω videos 2 και 3) και μια βόλτα με βάρκα στις απαρχές της ύπαρξης της Γαίας (βλ. video 1).









2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ευχαριστούμε, Π.Κ,

Στιγμιαία το μάτι πιάνει τη γραμμένη στο τζάμι της εισόδου πρόταση: ( What's our future?) και συνειρμικά κι αόριστα, οι έλληνες, μειδιώμεν..
Καλές, γεμάτες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

η ζωή κάνει κύκλους. έτσι ήταν η αρχή ή έτσι θα είναι το τέλος;

σ' ευχαριστώ κι εγώ γι' αυτή την ανάρτηση.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails