© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η Αγγελική Κοκονάκη στα Χανιά με ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτό



Μια πρόσκληση για απόψε, στις 7, μού έδωσε πολλή χαρά. Στην αίθουσα Χώρος Τέχνης Χανίων εγκαινιάζεται η έκθεση της φίλης καλλιτέχνιδος Αγγελικής Κοκονάκη,  με τίτλο "... προσκυνηματική έξοδος". Όπως πληροφορούμαι, πρόκειται για μια ενότητα έργων, που περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και ψηφιδωτό, συνδεδεμένα μεταξύ τους ως μια διακριτική εγκατάσταση (installation). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιανουαρίου 2011 και θα λειτουργεί ως εξής: Από Δευτέρα έως Παρασκευή από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 6 έως 8.30 μ.μ. Το Σάββατο και την Κυριακή, από 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

Θυμίζω ότι η πλειονότητα των έργων και ο τίτλος της έκθεσης αποτελούν το εικαστικό υλικό, το οποίο προέκυψε από την δημιουργική συνάντηση της Κοκονάκη με τα τρίστιχα ενός άλλου φίλου και συνεργάτη του Ίσκιου μας, του Δημήτρη Μαγριπλή. Σχετικά, ξαναδιαβάστε εδώ κι εδώ.

Η Αγγελική Κοκονάκη, γεννημένη το 1970, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών γλυπτική, ζωγραφική και ψηφιδωτό, στο τμήμα του οποίου διδάσκει από το 1998. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων και έχει κάνει το 2004 ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "Β. Μυλωνογιάννη". Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Προσωπικά είχα την τιμή, να κοσμηθούν με ψηφιδωτά της οι "Καμένες Πεταλούδες" μου!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails