© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εικόνες από την πόλη Beira της Μοζαμβίκης


Όπως όλοι οι αναγνώστες θα γνωρίζουν ήδη, "παρακολουθούμε" από τις σελίδες του e-περιοδικού μας τον βηματισμό του νέου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, ο οποίος είναι γόνος της Ζακύνθου και πλέον κάνει ιεραποστολή στη χώρα της Μοζαμβίκης. Έδρα του είναι η πρωτεύουσα Maputo, όμως τις προηγούμενες ημέρες έκαμε μια διερευνητική επίσκεψη στην πόλη Beira, 718 χιλιόμετρα βόρεια του Maputo. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε σε ειδική δημοσίευσή μας στο Νυχθημερόν, κάνοντας κλικ εδώ.  


Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, λαμβάνουμε κι εμείς -ως πολύτιμη ανταπόκριση- χαρακτηριστικές εικόνες από την Beira, τις οποίες ευχαρίστως δημοσιοποιούμε!


Η Beira είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, αριθμώντας 546.000 κατοίκους το 2006.


Σημαντικότατο και νευραλγικής σημασίας είναι το λιμάνι της Beira, το οποίο λειτουργεί ως πύλη εισόδου, τόσο για το εσωτερικό της χώρας, καθώς και για τις άνευ ακτών χώρες: Ζιμπάμπουε, Ζάμπια και Μαλάουι.


Όπως διαπιστώνετε κι εσείς, η αρχιτεκτονική και το χρώμα των κτηρίων παραπέμπουν στην Πορτογαλία, της οποίας αποικία υπήρξε η Μοζαμβίκη.


Παρακμιακή πάντως η ατμόσφαιρα, δείγμα των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο τόπος.





Στις συνοικίες της φτώχειας σφίγγεται το στομάχι... Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...






Ο Ινδικός Ωκεανός εκτείνεται μπροστά στην πόλη, αγκαλιάζοντάς την.


Η αχανής θάλασσα, η πύλη προς τον Κόσμο!...


Κάπου εκεί και ο Επίσκοπος Ιωάννης πρωτοσυνάντησε τους λιγοστούς Ορθόδοξους και τους Έλληνες. Τού ευχόμαστε Δύναμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails