© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο ζωγράφος Διονύσιος Γιατράς στη μοναξιά του Αγαλά / Dionysios Art Gallery

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι ο πολυταλανιζόμενος Πολιτισμός ημών των νεοΖακυνθίων επαφίεται πλέον στον όσο και όποιο πατριωτισμό ενός εκάστου. Ο καθένας, κατά την ευαισθησία του και τις δυνατότητές του, παράγει το πολιτισμικό αγαθό που τού αναλογεί κι έτσι πορευόμαστε στον 21ο αιώνα!...

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόοδο, διότι κατ' αυτό τον τρόπο πλήττεται η συλλογικότητα και η κοινωνικότητα, που προαπαιτείται για να ευδοκιμήσει ουσιαστικά μια Πολιτεία Πολιτισμού, ενώ αποτελεί δείγμα έκπτωσης μιας κοινωνίας σε ιδιωτεία! 

Ένας από τους εντόπιους Καλλιτέχνες, που ζει και δραστηριοποιείται πάντως στην δημιουργική ερημία της μοναχικότητάς του είναι ο Διονύσης Γιατράς. Ζει μόνιμα στον πευκόφυτο Αγαλά, ένα μικρό και πανέμορφο χωριό της ορεινής Ζακύνθου, δοκιμασμένο κι αυτό από τις πυρκαγιές!... Εκεί επιδίδεται στη ζωγραφική μ' ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προσωπικό ύφος, εκθέτοντας μάλιστα τα έργα του στο γαλάζιο παραδοσιακό σπίτι, δίπλα ακριβώς στην εκκλησία και το παραδοσιακό καμπαναρίο του χωριού (δείτε διπλανή φωτό). Πρόκειται όντως για μια κυψέλη (ή και καταφύγιο) έργων τέχνης, όπου αξίζει να βρεθεί ο καθένας μας! Χρώματα παφλάζοντα, σώματα ιδιάζοντα μάς υποδέχονται, μαζί με την καταλυτική σεμνότητα του αγαπητού Καλλιτέχνη.

Σήμερα ξεναγούμαστε στα έργα του, μες από μια εικονική έκθεση αμέσως παρακάτω, ευχόμενοι στον αγαπητό Αγαλιώτη Ζωγράφο να κατακλύζεται πάντα από τη ζωντάνια των αρωματικών Χρωμάτων του!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails