© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η απέριττη ομορφιά της ελληνικής προξενικής κατοικίας στη Μοζαμβίκη


Σπίτι με προσωπικότητα αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα! Είναι η ελληνική προξενική κατοικία στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όπου είχαμε τη χαρά να μάς δεξιωθεί το προξενικό ζεύγος, το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011. Μάς καλωσορίζει η Κυρία του σπιτιού, γλυκύτατη και απαστράπτουσα!


Η κεντρική πόρτα της έπαυλης -με συντηρημένη την παλαιότητά της- κατέχει την δική της ιστορία από προηγούμενες χρήσεις.


Όλα, στο ισόγειο, εξελίσσονται σ' ένα τεράστιο και χρηστικό δωμάτιο, στο οποίο δεσπόζουν αποχρώσεις του γκρίζου, ιδιαίτερα φιλικές.


Ακατέργαστα ξύλα δημιουργούν ένα νοητό χώρισμα προς την τραπεζαρία.


Η ιδιοκτήτρια, η οποία -σημειωτέον- δραστηριοποιείται και ως διακοσμήτρια, θέλησε να μην περιορίσει τον τόπο με τα γνωστά χωρίσματα, αλλά με αυτό το πρωτότυπο τοιχίο.


Λίγα μέτρα παραπέρα αναπτύσσεται το καθιστικό, όπου τα μέλη ή οι καλεσμένοι της οικογένειας μπορούν να ξεκουρασθούν, ακούγοντας π.χ. μουσική.


Κομψά πετροτεχνήματα κοσμούν το χαλί εδώ, στο καθιστικό.


Απέναντι ακριβώς από το καθιστικό, η λεπταίσθητη αυτή σύνθεση διάφορων πολιτισμικών στοιχείων, γύρω από έναν υπαινικτικό ζωγραφικό πίνακα.


Μια λεπτομέρεια των ανωτέρω.




Η κεντρική κολόνα του σπιτιού λειτουργεί ως τόπος ενός σιδηρανθρώπου παραστάτη.


Ακόμη ένας κομψός σιδηράνθρωπος, φρουρός προς τα λοιπά δωμάτια.


Ο χώρος κάτω από τη σκάλα, που οδηγεί στον όροφο, λειτουργεί ως παιδική (και όχι μόνον) γωνιά ανάπαυσης.


Ακριβώς δίπλα, η γωνιά της Τηλεόρασης για τους βουλόμενους να δουν ειδήσεις ή κάποια ταινία από την παρακείμενη μεγάλη ταινιοθήκη.


Πολλές, πολλές ευχαριστίες στην Κυρία Προξένου για την δοχή στο σπίτι της και την άδεια να αποτυπώσουμε τους ιδιωτικούς χώρους της, για λογαριασμό του Ίσκιου μας. Να είναι καλά, τόσο η ίδια, όσο και ο Κύριος Πρόξενος, τα παιδιά και όλοι οι οικείοι και οι συνεργάτες τους!!!

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Απλότητα και αρχοντιά! Μπράβο τους!

Μαρία Σ είπε...

Πολύ την χάρηκα αυτή την ανάρτηση.Μπράβο για το γούστο και το γνώθι σαυτόν της οικοδέσποινας.
Εχω πάντα να λέω οτι οι Ελληνες της διασποράς κάνουν την διαφορά!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails