© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Οικολογικής Ευαισθητοποίησης στην Καλαμάτα


Αξιοπρόσεκτο Μαθητικό Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανθρώπινη Κοινωνία» πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Απριλίου 2011), το οποίο συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, το Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Μεσσηνίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και το Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. παράρτημα Πελοποννήσου. Οργάνωση και τόπος διεξαγωγής, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Πρωτοελλαδικού Μεγάρου - Ακοβίτικα Καλαμάτας.








Στις εργασίες του Συνεδρίου, με ευγενική πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, έλαβε μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, στις 7.45 μ.μ. χθες το βράδυ, ανέπτυξε το θέμα: "Το φυσικό περιβάλλον προστατευόμενο μεταξύ πρόληψης και καταστολής".


Περίληψη της Εισήγησης

Όλα τα όντα έχουν ίσο δικαίωμα ζωής πάνω στη γη, κυρίως τα ανυπεράσπιστα. Το φυσικό περιβάλλον, ανήκοντας σε αυτά, είναι ανάγκη να προστατευθεί από τις υγιείς δυνάμεις, δεδομένου ότι βιώνουμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες μια περιβαλλοντική βεντέτα δίχως λήξη, καθώς ο 20ός αιώνας σημαδεύτηκε από πλείστες όσες οικολογικές καταστροφές, ο δε 21ος εγκαινιάσθηκε με το ατύχημα στη Φουκουσίμα.
Το Περιβάλλον πάντως προστατεύεται συνταγματικά ανά τον κόσμο, έχει μάλιστα διαμορφωθεί μετά το 1970 το Δίκαιο του Περιβάλλοντος, οι διατάξεις του οποίου πασχίζουν να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν τις εκτροπές, πολλές φορές ατελέσφορα. Είναι ανάγκη να εμπεδωθεί μια άλλη περιβαλλοντική δικαιοσύνη, βασιζόμενη στον λόγο του Χριστού περί του χορτασμού όσων πεινούν και διψούν την δικαιοσύνη.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν γνώση του Προγράμματος του Συνεδρίου, ας κάμουν κλικ εδώ, την δε Εισήγηση του π. Π. Κ. μπορείτε να την μελετήσετε εδώ.



1 σχόλιο:

Μαρία Σ είπε...

Πολύ ωραία πρωτοβουλία !
Και η παρουσιασή σας πολυ μεστή.
Μα πως τα προλαβαίνετε Οολα αυτά !!!
Ναχετε την υγειά σας οικογενειακώς για να προσφέρετε.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails