© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Βαΐων ημέρα στο Χονγκ Κονγκ




 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στο Χονγκ Κονγκ. Στη θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε την οικογένεια, που την φετινή χρονιά ανέλαβε να πλέξει τα σταυρουδάκια με τα βαΐα των φοινίκων κι εξήγησε ότι τα βάγια είναι σύμβολα του θριάμβου του Χριστού επί του θανάτου αλλά και υπόμνηση σε όλους εμάς ότι ο δρόμος προς την Ανάσταση περνά πρώτα από τον Σταυρό του πνευματικού αγώνα και της μετάνοιας.


Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο κ. Νεκτάριος τίμησε για την σημαντική της προσφορά και υποστήριξη προς την Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής την Εξοχότατη κ. Κωνσταντίνα Κολιού, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Χονγκ Κονγκ.

Το μεσημέρι της Κυριακής μια μικρή ομάδα φοιτητών Θεολογίας από διάφορα Σεμινάρια ετεροδόξων Εκκλησιών, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, όπου παρακολούθησαν στα Καντονέζικα μια μικρή παρουσίαση για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Λειτουργικό Κύκλο της Μεγάλης Εβδομάδος. Στο τέλος της παρουσίασης ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να απαντήσει σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.


Το απόγευμα της Κυριακής, στον ανωτέρω Ναό, τελέστηκε η πρώτη Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, η Ακολουθία του Νυμφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails