© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Εσπερινός της λαμπρινής Αγάπης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Εσπερινός της Αγάπης τελέστηκε σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, την Κυριακή του Πάσχα, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων Ιεραρχών του Θρόνου.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι Ιεράρχες του Θρόνου ενδύθηκαν τα αρχιερατικά άμφιά τους στον Πατριαρχικό Οίκο και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου περίμεναν εκατοντάδες προσκυνητών για να ευχηθούν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν την ευλογία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.  


Στον Εσπερινό παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειος Μπορνόβας, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ Scott J.Κilner, με την υπεύθυνη επί των πολιτικών υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ Hannah Draper, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσσίας στην Πόλη Alexey Erkhov καθώς και Άρχοντες του Θρόνου από την Πόλη και το εξωτερικό. Το Ευαγγέλιο της Αγάπης ανεγνώσθη κατά την παράδοση σε διάφορες γλώσσες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails