© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μεγάλη Εβδομάδα - Ανάσταση - Εορτή Αγίου Γεωργίου στη Βενετία των Ελλήνων

Με την ανάλογη λαμπρότητα των ημερών τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων οι κατανυκτικές Ακολουθίες των Παθών του Κυρίου και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου και ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, πολιούχος της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, .

Επιτάφιος Θρήνος
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γενναδίου, με τη συμμετοχή δε του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής Κοινότητος των Ορθοδόξων Ελλήνων, καθώς και πλήθη πιστών από την Ιταλία και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τη Μεγάλη Πέμπτη και εξής, οι ιερότατες Ακολουθίες συγκίνησαν και μετέδωσαν το πνεύμα και το μήνυμα των ημερών.

Τελώντας την Ανάσταση
Το Σεπτό Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανεγνώσθη τόσο στην ελληνική, όσο και στην ιταλική γλώσσα, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία κάλυψε και πρόβαλε η Κρατική Ιταλική Τηλεόραση (RAI), καθώς και οι ελπιδοφόροι λόγοι του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, έδωκαν δύναμη σε όλους τους Ορθοδόξους, ώστε να συνεχίσουν να διαφυλάσσουν και να μεταδίδουν στις επόμενες γενεές την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση του Γένους μας, να αποτελούν δε, συνεχώς, αναμμένες αναστάσιμες λαμπάδες, οι οποίες θα μεταδίδουν στην αρχοντική χώρα της Ιταλίας τα αιώνια μηνύματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




 Και τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ελληνισμός του Βένετο, μαζί με εκατοντάδες προσκυνητών από ολόκληρη τη Βόρειο Ιταλία, εόρτασαν τον πολιούχο Άγιο και Προστάτη τους. Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, κατά την οποία συμμετείχαν οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Βενετίας, της Ρωσικής ενορίας Βενετίας και του ελληνορθοδόξου ναού του Μιλάνου, τον βυζαντινό πολυεθνικό χορό του Μητροπολιτικού Ναού, τον οποίο διηύθηνε ο Πρωτοψάλτης κ. Ηλίας Σγουρίδης, πλαισίωσαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες από τις ενορίες των πόλεων Τεργέστη, Μπολώνια και Φλωρεντία.


Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ετελέσθη η λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, το οποίο από αιώνες φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, καθώς και η εόρτια Αρτοκλασία, ευλογήθηκε δε και το «Άριστον», το οποίο στη συνέχεια, κατά την Πανηγυρική Τράπεζα, προσέφεραν εις όλους τους προσκυνητές οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και η ιστορική Κοινότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails