© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Πρέσβης Προσβασιμότητας» ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Με τον τίτλο του «Πρέσβη της Προσβασιμότητας», τιμήθηκε στις 3 Ιουνίου ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, από τον Δήμαρχο της Ισπανικής πόλης Avila, García Nieto.

Είναι η πρώτη φορά, που δίδεται αυτός ο τίτλος από την Άβιλα, η οποία κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο Access για το 2011, απονεμόμενο σε πόλεις που αναλαμβάνουν υποδειγματικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον και την ενεργό υποστήριξη που παρέχουν στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άβιλα, που μεταξύ άλλων έχει κηρυχτεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Ο τίτλος αυτός αποτελεί φόρο τιμής για κάθε Ευρωπαίο πολίτη με αναπηρία και για τον καθημερινό του αγώνα να ζει ανεξάρτητα σε ένα προσβάσιμο περιβάλλον. Μια προσβάσιμη πόλη μπορεί να εγγυηθεί αυτή την αυτονομία και την ελεύθερη κυκλοφορία. Ιδιαίτερα τώρα, μέσα στην οικονομική κρίση απαιτείται συνολική συστράτευση για να διασφαλιστεί όχι μόνο η προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, αλλά και η προσβασιμότητα στην κοινωνική ανεξαρτησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails