© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ποιητικές καταθέσεις της Ευαγγελίας - Αγγελικής Πεχλιβανίδου

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Σαν σε προθήκη ή βιβλιοστάσιο αναρτάμε σήμερα τα επτά βιβλία, που λάβαμε στο πολυπεριοδικό του Ίσκιου από την κ. Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου, συνταξιούχου καθηγήτριας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διευθύντριας σχολείου στη Θεσσαλονίκη. Τουτέστιν, φορτωμένης με όλες εκείνες τις πραμάτειες-θησαυρούς, που μεταποιούν τον άνθρωπο ζώο σε άνθρωπο υψιπετή! 

Πρόκειται για αξιοπρόσεκτα ποιητικά, τα οποία φανερώνουν μιαν ιδιαίτερα ευαίσθητη περί τα κοινά ψυχή. Όλα την αγγίζουν και την συνεγείρουν, κοινωνικά ή υπαρξιακά. Εντέλει το ζητούμενο της Αγάπης την θέλγει και την ενεργοποιεί ως χρυσό κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας! Αξιοποιεί και πολλαπλασιάζει το τάλαντό της και αυτό δεν είναι λίγο στον καιρό του Ολίγου ή και Τίποτα!

Την ευχαριστούμε ότι μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο της. Τής ευχόμαστε να συνεχίσει με επιμονή να καλλιεργεί το τόσο απαιτητικό αγρό των λέξεων. Είναι και αυτό μια μορφή αντίστασης στην ανθρωποβόρα μπόχα της εν κρίσει και απολύτω φθορά εποχής μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails