© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Περί θρησκευτικών οργανώσεων, νεοεποχίτικων σχημάτων και σεκτών η διάλεξη του π. Δανιήλ Μπιάζη στο "Αληθώς" Νο 7

















Το "Αληθώς", το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου, πραγματοποίησε απόψε το βράδυ, την 7η εκδήλωσή του, στην έδρα του, τον ναό της Παναγούλας Μπανάτου, με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη και νέο ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Δανιήλ Μπιάζη, ο οποίος ανέπτυξε με επάρκεια και επιχειρήματα το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα: «Παραθρησκευτικές οργανώσεις, νεοεποχίτικα σχήματα και σέκτες εν Ζακύνθω σήμερα»

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο υπεύθυνος του "Αληθώς" Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές και την ευλογία τού Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος έπρεπε να ταξιδέψει στην Αθήνα κι έτσι δεν παραστάθηκε στην σύναξη αυτήν. 

Ο π. Δανιήλ έκανε συνοπτική αναφορά στα αίτια των Αιρέσεων και εστίασε στα κινήματα που δρουν σήμερα στο κοσμοπολίτικο νησί της Ζακύνθου, πασχίζοντας να αλιεύσουν ανύποπτους προσήλυτους. Γι' αυτό ακριβώς και η αποψινή σύναξη: Για να γίνει ενημέρωση του λαού, ώστε να μην πέφτουν οι συντοπίτες μας Χριστιανοί στις πνευματικές παγίδες των διάφορων νεφελωδών ομάδων, οι οποίες πολλές φορές είναι απαγορευμένες από την Πολιτεία ως επικίνδυνες για την ψυχοσωματική υγεία του λαού, όπως π.χ. η Σαηεντολογία. Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε ότι η προσπάθειά μας δεν είναι εχθρική προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, αλλά ενημερωτική προς τον λαό για το τι στην πραγματικότητα συμβαίνει γύρω μας.

Μετά την μεστή σε νοήματα και μηνύματα διάλεξη του π. Δανιήλ έγινε προβολή ενός ενημερωτικού ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάστηκαν πολλά και διάφορα παραθρησκευτικά σχήματα, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, προσελκύοντας πλήθη οπαδών. 

Το 7ο "Αληθώς" παρακολούθησαν ευάριθμοι ακροατές, ιδίως επιστήμονες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπανάτου κ. Χαράλαμπο Δ. Κοντονή, πάμπολλοι Ιερείς της Ζακύνθου, αλλά και κάποια μέλη των περί ών ο λόγος θρησκευτικών ομάδων. 

* Πλουσιότερο φωτορεπορτάζ του συνεργάτη μας Γιάννη Καποδίστρια κι ένα βίντεο, δείτε στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails