© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ιωάννη Μ. Δεμέτη: «Το Ιστορικό του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ»


Tην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20.00, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του Ιωάννη Μ. Δεμέτη: «Το Ιστορικό του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ». Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ. κ. Νικόλαος Λογοθέτης, Παιδίατρος και Τώνης Λυκουρέσης, Σκηνοθέτης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Ιωάννης Στεφ. Παπαδάτος.
Η παρουσίαση ήταν σύντομη και θεματικά ολοκληρωμένη. Μεγάλη συμβολή στην πετυχημένη βραδιά είχε η παρουσίαση οπτικοποιημένου υλικού. Ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης παρουσίασε ένα απόσπασμα από την ταινία του για τον Διονύσιο Σολωμό, όπου ο Γιάννης Δεμέτης ξεναγεί τον ηθοποιό στα χειρόγραφα μέσα στο παλιό Μουσείο, τη δεκαετία του ’80, ενώ την ομιλία του κ. Λογοθέτη πλαισίωσαν διαφάνειες, που ακολουθούσαν τη διαδρομή του Μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Όλες οι θέσεις της αίθουσας ήταν κατειλημμένες ενώ αρκετοί άνθρωποι στέκονταν όρθιοι και παρακολουθούσαν με προσοχή τους ομιλητές.
Σε συνέντευξη που έδωσε για το e-περιοδικό μας ο συγγραφέας είπε χαρακτηριστικά:  «Ευχαριστώ θερμά τους κ.κ. Νίκο Λογοθέτη και Τώνη Λυκουρέση για όσα είχαν την καλοσύνη να αναφέρουν, καθώς και τον κ. Ιωάννη Παπαδάτο, σημερινό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, για την εκφρασμένη παντοιοτρόπως αγάπη του. Για μια ακόμα φορά θέλω να εκφράσω ευχαριστίες στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, και τους ανθρώπους του για όσα μου πρόσφεραν στα 37 χρόνια, που τύχη αγαθή μου έδωσε την ευκαιρία να το υπηρετήσω. Μου έδωσαν την δυνατότητα να γνωρίσω ανθρώπους με οράματα και να μάθω από αυτούς πολλά, που με δυνάμωσαν στη ζωή μου. Θεώρησα υποχρέωσή μου μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία να προσπαθήσω να καταγράψω τα όσα έζησα στην πορεία της εξέλιξής του. Το ιστορικό του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων αποτελεί ελάχιστη από μέρους μου προσφορά στην ιερή μνήμη αυτών που έχουν φύγει, αλλά και υποχρέωση γνώσης της τοπικής ιστορίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται προς ενίσχυση του Μουσείου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails