© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα "Ακτή" για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το "Ελληνομουσείον" της

Το νέο τεύχος του κυπριακού λογοτεχνικού περιοδικού Ακτή (89ο, Χειμώνας 20110, είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, για τον οποίον γράφουν οι: Νίκος Ορφανίδης, Αρχ. Ανανίας Κουστένης, Ντίνος Μελάχρις, Όλγα Ντέλλα, Αδαμαντία Τριάρχη-Μακρυγιάννη
Υπάρχουν, εξάλλου, κείμενα και ποιήματα των Μιχάλη Πασιαρδή, Ανδρέα Παστελλά, Αντώνη Πιλλά, Νίκης Μαραγκού, Θανάση Παπαθανασόπουλου, Παναγιώτη Θωμά, Δήμητρας Π. Αγγελοπούλου, Σάββα ΠαύλουΠίτσας Γαλάζη, Δημήτρη Λεβέντη, Ανδρέα Μακρίδη.

Στο 16σέλιδο ποιητικό ένθετο του περιοδικού, με τίτλο ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ, ανθολογείται ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, από τον συγγραφέα ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥΣΜΟΥΤΗ. Ο έμπειρος ανθολόγος, μετά το εκτενές βιοεργογραφικό κείμενο του π. Π. Κ., προτείνει 24 ποιήματα του ιερέα ποιητή, αντιπροσωπευτικά της τριαντάχρονης πορείας του στην Ελληνική Ποίηση. Τα ζωγραφικά έργα, που κοσμούν το ένθετο και όλο το τεύχος είναι του Μιχάλη Μιχαήλ, ενώ την επιμέλεια είχε ο Γιώργος Κ. Μύαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails