© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ξενάγηση στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας




Ευρισκόμενος ο Ίσκιος μας στην Λευκάδα, επισκεπτόμαστε την Δημόσια Βιβλιοθήκη του νησιού, όπου απόκειται όλος ο πνευματικός πλούτος του τόπου. Εδώ ο κάθε φιλομαθής και φιλίστορας μπορεί ν' ανατρέξει στις πηγές και να λάβει τα χρήσιμα εκείνα δομικά στοιχεία, ώστε να οικοδομήσει την Γνώση, που τού αναλογεί.


Γλυκύτατη παρουσία η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσσου, η οποία, με πνεύμα ανοικτότητας (όπως είναι ανάγκη να λειτουργούν οι Βιβλιοθήκες), δέχεται τον κάθε ερευνητή και αναγνώστη, με πλατύ χαμόγελο και διάθεση παροχής των αναγκαίων για την μελέτη ενός εκάστου. 
Σημαντικό βήμα της Βιβλιοθήκης αποτελεί η ψηφιοποίησή της κατά 100.000 σελίδες!!! Οπότε ο καθένας πλέον μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω διαδικτύου. Περισσότερα επ' αυτού πλοηγηθήτε στον επίσημο ιστότοπο, εδώ

Σχετικά με το πώς και το γιατί της Βιβλιοθήκης, κάνει δηλώσεις η κ. Ρούσσου στην κάμερα του Ίσκιου μας: 










Στον επάνω όροφο στεγάζεται πλούσια Συλλογή - Μουσείο Εικόνων από τους ναούς του νησιού, πρόσφατα συντηρημένες, οι οποίες κατοπτρίζουν την τοπική τέχνη της αγιογραφίας, στο πλαίσιο της Επτανησιακής Τέχνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails