© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περπατώντας πάνω στις Θάλασσες των Ελλήνων. Για την αποψινή συνάντηση των Μουσικών Σχολείων Βόλου και Ζακύνθου

Επιμέλεια - παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Μεγαλειώδης ήταν απόψε η μουσική συνάντηση μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Βόλου, της πόλης των Αργοναυτών και των Κενταύρων, με το δικό μας Μουσικό Σχολείο, εδώ στο Τζάντε μας, το νησί των Ποιητών και των Αγίων!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου στο Ποτάμι, το πολυπληθές Μουσικό Βόλου -γνωστό και αγαπητό ανά το πανελλήνιο και όχι μόνον- μες από μια δημιουργική διάδραση μουσικών αποσπασμάτων, ποιητικού και πεζού λόγου, αλλά και αξιοπρόσεκτων εικαστικών  μάς  χειραγώγησε να περπατήσουμε -δίχως να βυθισθούμε- στις απλόχωρες (πλην όμως πολυπικραμένες) θάλασσες των Ελλήνων, αρχίζοντας το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό ταξίδι από τον Βόσπορο και την εράσμια του Κωνσταντίνου καλλίπολη, τη θάλασσα της πολυφίλητης Ιωνίας, του Αιγαίου Πελάγους, της πολύπαθης Κύπρου μας, της καβαφικής Αλεξάνδρειας, του Ιονίου Πελάγους και της μεγάλης Κάτω Ιταλίας! 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός των μαθητών και των καθηγητών τους ήταν να συνταξιδέψουν επάνω στα κύματα του Ελληνισμού με σχεδία διάσωσης την Τέχνη, η οποία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως αντίσταση έναντι της περιρρέουσας και πολυμέτωπης Κρίσης, που εσχάτως βιώνουμε. Το Μουσικό Ζακύνθου μάλιστα, στο πρώτο μέρος της Συναυλίας, καλωσόρισε το βολιώτικο Σχολείο με χαρακτηριστικά χορωδιακά και ορχηστρικά κομμάτια από την πλούσια ζακυνθινή μουσική παράδοση. 

Όλοι οι συμμετέχοντες καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλόμουσους, οι οποίοι είχαν κατακλύσει ασφυκτικά το Αμφιθέατρο! Ο Ίσκιος μας ήταν παρών και αποτύπωσε μικρό βίντεο με το καταληκτήριο τραγούδι, ώστε να λάβουν μια μικρή έστω γεύση οι αναγνώστες μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails