© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

1η Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας διακεκριμένων εικαστικών - ζωγράφων / 1st Meeting of Art and Creation by renowned painters from Russia and Greece από Ρωσία και Ελλάδα /




Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το 'Moscow Association of Artists of the International Art Fund (Russia), διοργανώνουν φέτος την 1η Διεθνή Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας, κατά την οποία διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες ζωγράφοι δημιουργούν μαζί έργα στην ύπαιθρο της Ζακύνθου, αποτυπωνοντας τις εντυπώσεις τους  για τις φυσικές ομορφιές και την κουλτούρα του νησιού, από 27 Μαΐου μέχρι 12 Ιουνίου 2012
Απώτεροι στόχοι της συνάντησης είναι η ανάπτυξη των πολιτισμικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων της Ζακυνθινής κοινωνίας και, κυρίως της Ζακυνθινής Νεολαίας, με σεβασμό πάντα στην πολιτισμική ιστορία και παράδοση της Ζακύνθου, η σύσφιξη των σχέσεων και η επέκταση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο χωρών, Ελλάδας και Ρωσσίας, η θεματική και γεωγραφική επέκταση αυτών των δραστηριοτήτων στο μέλλον, και η σταδιακή δημιουργία ενός Δημοτικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ενός Πολιτισμικού πολυχώρου («Καλλιτεχνιούπολη») στη Ζάκυνθο, εμπλουτιζόμενος με έργα που θα δημιουργουνται από τις ετήσιες συναντήσεις Τέχνης και Δημιουργίας, αρχής γενομένης απο τη φετινή Συνάντηση.
Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν είναι:
Από τη Ζάκυνθo: Ελένη Γούναρη, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Νικολέττα Κάπαρη, Θάλεια Ξενάκη, Αθηναϊς Ξένου, Ελένη Παραστατίδου, Μαρία Ρουσέα, Μίκα Συμβουλίδου και Γιάννης Τσολάκος.
Από τη Ρωσία: Zabelin Vladimir, Vasiliev Sergey Alexandrovich, Samodranov Dmitriy, Giliarov Alexey, Peridireyev Roman, Chubakov Anton, Sapenkova Nina, Dobrinina Tatiyana, Sedova Nadezda, Sakharova Victoria. 

Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

1. Επίσημη παρουσίαση των στόχων του προγράμματος και των συμμετεχόντων καλλιτεχνών      
Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 20.30
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πνευματικό Κέντρο, πλατεία Σολωμού)
2. 1ο Ανοιχτό Σεμινάριο Ζωγραφικής  “Masterclass” στην    Πλατεία Σολωμού                                 
            Παρασκευή 1 Ιουνίου, 18.00 – 20.30
3. Βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνορωσική φιλία                       
Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 20.30
Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου
4. “Round Table”, ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων συμμετεχόντων ζωγράφων & ειδικών τεχνοκριτικών. Διάλεξη με θέμα την Αγιογραφία, από την υποδιευθύντρια της TRETIYAKOV GALLERY, Μόσχας κ. Lidia Iovleva.
Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 18.00
Le Sante hotel, Τσιλιβί
5. 2ο Ανοιχτό Σεμινάριο Ζωγραφικής  “Masterclass” στην Πλατεία Σολωμού                                 
Σάββατο 9 Ιουνίου, 18.00 – 20.30
6. Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής
Παρουσίαση των έργων που δημιούργησαν οι Ρώσοι και Έλληνες ζωγράφοι κατά την 1η Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας 
            Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 20.30
            Κόκκινος Βράχος, Πλατεία Σολωμού
7.  "Αποχαιρετισμός  στη Ζάκυνθο" Δημιουργία Κοινού Πίνακα Ζωγραφικής από τους   συμμετέχοντες ζωγράφους στη Πλατεία Σολωμού
Δευτέρα 11 Ιουνίου18.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails