© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ζαχαρίας Στουφής με στίχους του για τον Φώσκολο συμμετέχει στο Β7 "Αληθώς"


Ζαχαρίας Στουφής

SERIAL LOSER

…Τους βλέπω να έρχονται ολοένα περισσότεροι
μαζί με τους αιώνες. Σ’ αυτούς απευθύνομαι…
Κ. Καρυωτάκης

Αν και ο ίδιος ο ποιητής που με γέννησε, στο τέλος του έργου με αυτοκτόνησε, εγώ διέσχισα τις λέξεις και τους στίχους, τις έννοιες και τις αξίες, πριν ακόμα μπω στο τυπογραφείο˙ δραπέτευσα. Από τότε μέχρι σήμερα, ζω κατά καιρούς ανάμεσά σας, με διαφορετικά ονόματα, μιας και το Ιάκωβος δεν μ’ άρεσε καθόλου.
Τι κι αν είμαι το πιο ανεξέλεγκτο κατασκεύασμά του; Σε κάθε εκδοχή της ύπαρξής μου σας προκαλώ μια αδικαιολόγητη συγκίνηση, σας εκμαιεύω μια ανεξήγητη αγάπη. Είμαι ο μακελάρης έφηβος που μπαίνει οπλισμένος στα σχολεία –εκεί δεν προλαβαίνω ούτε να αυτοκτονήσω-. Ο χρεοκοπημένος που σπέρνει τον θάνατο στις τράπεζες, ούτε εκεί προλαβαίνω… Η αποχαιρετιστήρια επιστολή μου έχει βρισιές, όχι μετάνοιες, τα πτώματά μου δεν θάβονται ειρηνικά στον λόφο του βιβλίου του, απλώς, μένουν αζήτητα και προσφέρονται για τη διδαχή μιας «επιστήμης», μιας καθυστερημένης ηθικής.

                                                                
[Γράφτηκε την 13/2/2013, με αφορμή την εκδήλωση του ΑΛΗΘΩΣ για τον Ούγο Φώσκολο, στις 24 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου.
Ζ. Στ.]


Σημείωση του ΑΛΗΘΩΣ: Ευχαριστούμε τον Ζακύνθιο ποιητή ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΥΦΗ για την ποιητική γραφή του, που αφορά τον μεγάλο Zακυνθινονοϊταλό  Ποιητή  μας Ούγκο Φώσκολο. Μετά χαράς το δημοσιεύουμε, θυμίζοντας σε όλους την μουσικοφιλολογική συνάντησή μας, στην Παναγούλα Μπανάτου, την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.30 το βράδυ, για να τιμήσουμε από κοινού τον Ποιητή των Τάφων και των Χαρίτων
Επισημαίνουμε, εξάλλου, ότι το εικαστικό σχόλιο στο ανωτέρω ποίημα, με την μορφή του Φώσκολου, είναι της Ζακυνθινής Ζωγράφου ΕΛΕΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails