© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Προκήρυξη διαγωνισμού του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer για μια υποτροφία πιανίστα


Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer προκηρύσσει διαγωνισμό για την αποστολή στο εξωτερικό ενός καλλιτέχνη ως υποτρόφου για ανώτερες σπουδές.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν λάβει δίπλωμα πιάνου από ωδείο της Ελλάδας (ή να είναι κάτοχοι αντίστοιχης αξίας διπλώματος από Ακαδημίες ή Πανεπιστήμια του εξωτερικού) και να είναι Έλληνες ή Κύπριοι υπήκοοι, ηλικίας μέχρι 25 ετών οι θήλεις και μέχρι 27 ετών οι άρρενες.
Ο διαγωνισμός θα γίνει με ακροατήριο το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, στις 10 π.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β´, 17-19).

Η Εξεταστική Επιτροπή του διαγωνισμού όρισε την ακόλουθη εξεταστέα ύλη:

J. S. BACH: Ένα πρελούδιο και φούγκα από το «Καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο».
L. v. BEETHOVEN: Μία σονάτα (εξαιρούνται οι: έργο 14 αρ. 1 και αρ. 2, έργο 49 αρ. 1 και αρ. 2, έργο 79).
Ένα μεγάλο ρομαντικό έργο της εκλογής του διαγωνιζομένου διάρκειας δεκαπέντε έως τριάντα λεπτών.
Μία δεξιοτεχνική Σπουδή (από τις Σπουδές των εξής συνθετών: Chopin, Liszt, Rachmaninov, Scriabin, Prokofiev, Debussy, Bartók, Stravinsky, Ligeti).
Ένα έργο μεγάλου συνθέτη του 20ού αιώνα διάρκειας περίπου δέκα έως δεκαπέντε λεπτών.
Υποχρεωτικό έργο για όλους τους διαγωνιζόμενους. C.V. Alkan: Super flumina Babylonis, Op. 52.


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους μαζί με αντίγραφο του διπλώματος πιάνου, πιστοποιητικό γεννήσεως Δήμου ή Κοινότητας, καθώς και βεβαίωση αποδοχής από αναγνωρισμένη Σχολή του εξωτερικού, στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν, στη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013. Στην αίτηση θα αναγράφονται οι συνθέτες, οι τίτλοι και η διάρκεια των έργων που θα εκτελεσθούν.

Η υποτροφία είναι διαρκείας ενός (1) σχολικού έτους και μπορεί να ανανεωθεί.
Οι αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής είναι ανέκκλητες.

Σε περίπτωση ανάγκης η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την εξέταση των υποψηφίων χωρίς ακροατήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6945846467 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση bachauergreece@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails