© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Η γλώσσα στο έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη»


Ομιλία του Αριστείδη Κάντα στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Κέρκυρα) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με ομιλητή τον Αριστείδη Κάντα και θέμα: «Η γλώσσα στο έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη». Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης τη γλώσσα, που δεν είναι απλά η δημοτική ή η γλώσσα τοπικής διαλέκτου αλλά ολοκληρωμένη άποψη, σύμφωνα με την οποία η γλώσσα του κειμένου, η γλώσσα των εικόνων και οι ιδέες του κάθε έργου συμπορεύονται με λογική και συνέπεια.
Οι παρατηρήσεις αυτές προέκυψαν από τις πολλαπλές αναγνώσεις των έργων του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που πραγματοποίησε ο Αριστείδης Κάντας  στη διαδικασία της επιμέλειας για την επανέκδοση των έργων του Κ. Θεοτόκη. Ως γνωστόν, ο Αριστείδης Κάντας έχει ήδη επιμεληθεί την έκδοση των έργων του Κ. Θεοτόκη «Κορφιάτικες ιστορίες» και «Κατάδικος» για τις εκδόσεις Ιδέες, με την προσθήκη υποσελίδιου γλωσσάριου.
Οι «Εκδόσεις Ιδέες» ιδρύθηκαν το 2010 από τον Αριστείδη Κάντα. Έχουν έδρα την Κέρκυρα και σκοπός τους είναι η έκδοση έργων της παλαιότερης και σύγχρονης επτανησιακής λογοτεχνίας και γενικότερα έργων που αναδεικνύουν και προάγουν τον επτανησιακό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails