© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τώνης Λυκουρέσης στο τιμόνι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ο Τώνης Λυκουρέσης, ο εγκρατής πνευματικός άνθρωπος της Ζακύνθου, πολύτιμος φίλος μας, σημαντικός σκηνοθέτης και ευαισθητοποιημένος περί τα τεκταινόμενα του νεοελληνικού (αυτο)βασανιστικού αβίωτου βίου, στέκεται από χθες στο τιμόνι τού πολυαπαιτητικού Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του! Άξιον και δίκαιον εστί!!!

Στην μετανεωτερική εποχή της πλήρους απαξίωσης των πιο θεμελιωδών αξιών, που διέπουν τον Άνθρωπο, στην σκυφτή πραγματικότητα των κατάμαυρων αυγών και των απατηλών νεοσωτήρων, ο επίμονος και υπόμονος Λυκουρέσης, μαζί με όσους ευαίσθητους συνεργάτες μπορεί να έχει δίπλα του, καλείται να πραγματώσει την Ελπίδα διά του Κινηματογράφου, την Παραμυθία μες από την αλήθεια του Μύθου της έβδομης Τέχνης. Και ας μην ξεχνά ότι το χρέος του να καταγραφεί η Αλήθεια, έχει σχέση με την μη-Λήθη!

Του ευχόμαστε να έχει δύναμη και αντοχές στο νέο πόστο του, αλλά και την παρρησία να καταγγείλει οποιαδήποτε κωλυσιεργία τού παρουσιασθεί από τους φαιοφορούντες του νεομορφώματος "νεοελληνικό κράτος υπό τροϊκανή επικυριαρχία"!...

Φιλικότατα 
π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Σημείωση: Εσχάτως και με την σύμφωνη γνώμη του Τώνη, ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο YouTube και ύστερα στην ηλεκτρονική αίθουσα προβολών μας, την ταινία του "Άλκηστη" (1986), όπου -σημειωτέον- έχει καταγραφεί η καθημερινότητα στα προσεισμικά Στροφάδια! Μπορείτε να την ξαναδείτε, μ' ένα κλικ εδώ!!!

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Τιμὴ γιὰ τὸ νησί μας!
Καλὴ ἐπιτυχία τοῦ εὐχόμαστε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails