© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στην Κάθοδο του Αγίου Ανδρέα, τη "Μονμάρτη" του Κιέβου / Andriyivskyy Descent, Kiev / Андріївський узвіз [1]


Σήμερα, συνεχίζοντας την -εικονική πλέον- ξενάγησή μας στην ουκρανική πρωτεύουσα, βρισκόμαστε και περπατάμε σ' έναν δρόμο διάσημο, στη λεγόμενη Κάθοδο του Ανδρέα ή Αγίου Ανδρέα, στο Κίεβο (στα ουκρανικά: Андріївський узвіз). Το όνομα το έλαβε από την ομώνυμη σπουδαία εκκλησία, η οποία δεσπόζει πάνω σ' έναν λόφο επί της καθόδου (απ' όπου μάλιστα αποτυπώσαμε τις τρεις πρώτες σημερινές εφημερίδες) και πρόκειται να την παρουσιάσουμε σε κάποιαν από τις επόμενες αναρτήσεις μας. Προς το παρόν θαυμάστε την στην 9η φωτό μας!

Η Andriyivska, όπως ονομάζουν την οδό οι εντόπιοι, είναι ένας ιστορικός δρόμος χιλίων ετών ρωσικής κληρονομιάς. Κινείται στο πνεύμα του 19ου αιώνα, ονειρευόμενη να καταστεί η «Μονμάρτη» του Κιέβου. Προς τούτο γέμει εδώ κι εκεί από ενδιαφέροντα καταστήματα τέχνης, γκαλερί, μοντέρνα και κλασικότροπα καφέ. Εδώ η παράδοση γίνεται μοντέρνα και η σύγχρονη αντίληψη δικαιολογείται παραδοσιακά. Εδώ διαδραματίζονται διάφορα κονσέρτα, φεστιβάλ και εκθέσεις, ενώ παντού τριγύρω σου συναντάς πλανόδιους πωλητές παραδοσιακών ειδών. Ελάτε μαζί μου, έχετε πολλά να δείτε!!!








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails