© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Flowering Tea Balls: Το κινέζικο αρωματικό τσάι - πολυάνθος / 香片, 工艺茶 ή 开花茶






Οι Κινέζοι, εδώ και αιώνες, πλέκουν φύλλα τσαγιού, δημιουργώντας τα πιο απίθανα σχήματα, που μπορούν να αριθμούν δεκάδες φύλλα τσαγιού. Μέσα σ'αυτά κρύβουν άνθη που ανοίγουν σταδιακά μέσα στο νερό. Φτιάχνονται παραδοσιακά στα απομονωμένα χωριά του βουνού Huang στο νότιο τμήμα της επαρχίας Anhui.

Όταν ανοίγει η ανθοφόρος μπάλα του τσαγιού, αναδεικνύονται τα κρυμμένα λουλούδια, που αποτελούν το επίκεντρο της κοινωνικής συνάθροισης, ενώ όλοι γεύονται το τσάι τους!!!

Οδηγίες χρήσης:
1. Ζεσταίνουμε 400 ml νερό στους 80ºC περίπου (να μην βράσει).
2. Τοποθετούμε το μπαλάκι σε μια γυάλινη τσαγιέρα, αφού το ξεπλύνουμε με λίγο ζεστό νερό, το οποίο πετάμε στη συνέχεια.
3. Γεμίζουμε την τσαγιέρα με ζεστό νερό. Η μπάλα τσαγιού θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανοίγει και να αποκαλύπτει τα άνθη που περιέχει.
4. Μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τσάι με την ίδια μπάλα 3-4 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

[Πηγή στοιχείων: Ιστότοπος Ο δρόμος του τσαγιού. Δείτε επίσης στη Βικιπαίδεια εδώ
Φωτογραφίες: π. Παναγιώτης Καποδίστριας / Πεκίνο, 22 Ιουνίου 2013]

2 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

Δεν το είχα ξαναδεί!!!!
Γευστικά υποθέτω είναι εξαίσιο?!!!!

Evangelos Alexandris είπε...

Ναι! Ήμουν μωρό όταν ο πατέρας μου έφερε στο σπίτι μια σφαιρική γυάλα γεμάτη υγρό και μέσα ένα ανθισμένο κινέζικο τσάι. Παρόμοιο. Μεγάλωσα με αυτό δίπλα από το κρεβάτι μου χωρίς να δώσω σημασία. Τώρα που το βλέπω νιώθω μεγάλη οικειότητα, σαν κάτι εντελώς δικό μου που κάπου υπάρχει... δεν το έχασα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails