© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στο Μουσείο του Ενός Δρόμου - Όλα για την Κάθοδο του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο / Museum of the One Street - Everything about Andrew's Descent / Музей однієї вулиці - Андріївський узвіз


Βρισκόμαστε ακόμη στην Κάθοδο του Αγίου Ανδρέα (Андріївський узвіз),  θεωρούμενη ως την "Μονμάρτη" του Κιέβου. Ήδη την έχουμε κατηφορίσει ολόκληρη κι έχουμε θαυμάσει τον δεσπόζοντα στην περιοχή ναό του Αγίου Ανδρέα, τις γκαλερί, τα καφέ, τα υπαίθρια πωλητήρια αναμνηστικών εδώ κι εκεί και πολλά άλλα, τα οποία οσμίζεται ο επισκέπτης μόνον εκ του σύνεγγυς! Ωραία εμπειρία!

Κι εκεί που νομίζαμε ότι ολοκληρώσαμε την κάθοδο και τη βόλτα, βρισκόμαστε μπροστά στο Μουσείο του Ενός Δρόμου, ήτοι ένα πολύ ιδιαίτερο και αξιοπρόσεκτο Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 και όπου εκτίθενται πράγματα (χειρόγραφα, έγγραφα, φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ, αντίκες, ενδυμασίες, διάσημα πρόσωπα σε γύψινες μάσκες), που αφορούν στο ένδοξο παρελθόν του δρόμου των προσωπικοτήτων [συγγραφέων (π.χ. Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ), ζωγράφων (π.χ. Dyadchenko Gregory Kononovych), γλυπτών, ιατρών, ιστορικών, δασκάλων κλπ.], που ήδη κατήλθαμε! Σημειωτέον, ότι στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου πραγματοποιούνται τακτικά συνάξεις ιστορίας, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις τέχνης! 

Εάν ποτέ βρεθείτε στην ουκρανική πρωτεύουσα, μην παραλείψετε να μπείτε στο πρωτότυπο αυτό Μουσείο! Προς τα παρόν ελάτε μαζί μας, στην φωτο-ξενάγηση που ακολουθεί!




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails