© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επιτυχημένη και η Γ6 δράση του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς» [φωτογραφίες και βίντεο]


  Βράδυ Κυριακής, 19ης Ιανουαρίου 2014, στην Παναγούλα του Μπανάτου  
  Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας


Επιτυχής ήταν και η 6η σύναξη του γ΄ κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», της μορφωτικής – πολιτισμικής έκφρασης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής, 19ης Ιανουαρίου 2014. Ως συνήθως, η σύναξη πραγματοποιήθηκε στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου, με την παρουσία πλήθους φίλων του «Αληθώς», μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, οι Ηγουμένοι των Μονών Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου π. Διονύσιος Λιβέρης, Σπηλαιωτίσσης Ορθονιών π. Δανιήλ Μπιάζης (ο και ιεροκήρυκας Ι. Μ. Ζακύνθου) και Προδρόμου Λαγκάδας π. Γαβριήλ Βόγιας, ευάριθμοι ιερείς, λογοτέχνες, ζωγράφοι, αγιογράφοι και πολλοί άλλοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και ο Πρόεδρος Μπανάτου Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής.

Όλοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Λυκογιάννη - ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, ο οποίος παρουσίασε, μεταχειριζόμενος πρωτοδημοσιοποιούμενες διαφάνειες, το πρωτότυπο θέμα: «Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου. Αρχειακά τεκμήρια». Σημειωτέον ότι η διάλεξη ήταν μια συνοπτική παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας του ομιλητή, την οποία υποστήριξε επιτυχώς εντός του 2013 σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κοινή η επιθυμία των παριστάμενων ακροατών, το συντομότερο δυνατόν να εκδοθεί ολόκληρο το corpus της εργασίας, ώστε να γίνει κτήμα των φιλιστόρων και της τοπικής βιβλιογραφίας.

Μετά την διάλεξη ήλθε η ώρα της μουσικής και μάλιστα του «Κουιντέτου Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου». Το Κουιντέτο απαρτίζεται από πέντε έγκριτους μουσικούς: τον Ηλία Μπράχο, τον Δημήτρη Ποταμίτη, τη Ρένα Σούλη, και τον Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι στο Γ6 «Αληθώς» απέδωσαν έργα Praetorius, Vivaldi και Giudici και -όπως ήταν αναμενόμενο- καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο υπεύθυνος του «Αληθώς» Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τον ομιλητή και τους μουσικούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία της σύναξης, αλλά και όσους προσήλθαν και παρακολούθησαν και αυτή τη βραδιά Πολιτισμού, εξήγγειλε μάλιστα την επόμενη δράση, αυτήν του Φεβρουαρίου 2014, η οποία θα έχει ιεραποστολικό περιεχόμενο, με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails