© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"Υπέρ Κλυταιμνήστρας" και "Τα Ρολόγια": Δύο θεατρικά έργα της Δήμητρας Μήττα σε ένα βιβλίο

 Έλαβε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Λάβαμε πριν από λίγο καιρό από την Δήμητρα Μήττα το νέο βιβλίο της, με δύο θεατρικά έργα: "Υπέρ Κλυταιμνήστρας" και "Τα Ρολόγια"! Το ανά χείρας βιβλίο κυκλοφορείται από τις Εκδόσεις των Φίλων, Αθήνα 2013, με 79 σελίδες! 

Καθώς το διεξερχόμαστε, επισημαίνουμε ότι είναι υπεράγαν καλαίσθητο και -ως εκ τούτου- αξιαγάπητο, επιμένοντας ποιοτικά, στην εποχή του δήθεν και του εφήμερου. Στέκει μάλιστα αγέρωχο, αν και τα θεατρικά έργα δεν είναι και τόσο προσβάσιμα ως αναγνώσματα από το ευρύ αναγνωστικό κοινό, αλλά εν πρώτοις επί σκηνής. Ως προς το περιεχόμενο, νοιώθουμε να πλανιέται μεταξύ φωνηέντων ψυχών και συμφώνων σωμάτων

Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι αξίζει να βρει τη θέση του στη βιβλιοθήκη, όχι μόνον του σπιτιού μας, αλλά της καρδιάς μας! Καλοτάξιδο!

Εάν θέλουμε να γνωρίσουμε τη συγγραφέα, αξίζει να ειπωθεί ότι η Δήμητρα Μήττα γεννήθηκε στη Βέροια το 1959. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., όπου έκανε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της και έρευνα στο ίδιο Πανεπιστήμιο σε θέματα Φιλοσοφίας της Μυθολογίας. Είναι καθηγήτρια φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) και διδάσκει Ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου και Δραματολογία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1989. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά Παραφυάδα, Τραμ, Πόρφυρας, Φηγός, Ρεύματα, Πάροδος, ενώ μελέτες σχετικά με ζητήματα Μυθολογίας έχει δημοσιεύσει σε πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Βιβλιοκρισίες, σχόλια και λογοτεχνική κριτική δημοσιεύει σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails