© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ποιητής Γιώργος Βέης για τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών


Δήλωση με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Ποίησης 2014 της Ακαδημίας Αθηνών -Ίδρυμα Πέτρου Χάρη, για το σύνολο του έργου μου: 

Ευχαριστώ από καρδιάς την Ακαδημία Αθηνών γι’ αυτή την εξαιρετική τιμή. Και βεβαίως τη μεγάλη χαρά που μου έδωσε. Ιδίως ευχαριστώ την κυρία Κική Δημουλά και τον κύριο Θανάση Βαλτινό. Σε μια τόσο πολύσημη χρονική συγκυρία, όπου ο κόσμος, ηλεκτρονικά τουλάχιστον συρρικνώνεται, καθιστάμενος ένα δυναμικό χωριό επικοινωνίας, η ποίηση αναλαμβάνει, ως εκ των πραγμάτων, το πρόσθετο βάρος να μεγαλώσει αντίθετα τον κόσμο, να τον διευρύνει εννοιολογικά. Να του προσφέρει εντέλει την ορθή του διάσταση, δρώντας ως το κατ’ εξοχήν αντίβαρο στη μονοδιάστατη αγωγή των προσώπων ή των α-προσώπων. Η ποιητική γραφή εξακολουθεί συνειδητά να ασκεί το θεμελιώδες, σύμφυτο με τον εαυτό της προνόμιο, δηλαδή να προπορεύεται και να προβλέπει ή να προσβλέπει στα νέα τοπία του ανθρώπου. Η Ακαδημία Αθηνών, ιδίως τα τελευταία χρόνια, συμπαρίσταται πολλαπλώς και ενισχύει, ως γνωστόν, με τη γενναιοδωρία της τις έγκυρες προσπάθειες των πνευματικών δημιουργών του τόπου μας. Με την εμπράγματη ενθάρρυνσή τους, ανανεώνεται στην πράξη, μεταξύ άλλων, το στοίχημα της περαιτέρω αισθητικής μας αναβάθμισης.

Γιώργος Βέης
20/12/2014
Ιάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails