© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μια ανέκδοτη φωτοστιγμή διανομής τροφίμων στους Σεισμόπληκτους Ζακυνθινούς του 1953



Καθώς σήμερα, 12 Αυγούστου,  η Ζάκυνθος αναθυμάται τη φρικτή Σεισμοπυρκαγιά του 1953, πρωτοπαρουσιάζουμε μια συλλεκτική και άγνωστη φωτογραφία από τη μετασεισμική εμπειρία στο νησί. Προέρχεται από το αρχείο ενός προσκόπου της εποχής εκείνης και μας την παραχώρησε ευγενώς για δημοσίευση η κόρη του.  

Τις πληροφορίες για το τι αποτυπώνει (σκηνές σε πρόχειρο καταυλισμό και διανομή τροφίμων) μας παρέχονται από την οπίσθια πλευρά της φωτογραφίας, όπου αναφέρεται ότι οι Πρόσκοποι από το Αιγάλεω παρέμειναν στο εμπερίστατο νησί από τις 16 Αυγούστου έως της 5 Σεπτεμβρίου 1953. Ήταν η πρώτη διανομή από ελληνικά σώματα βοήθεια. Όπως αναφέρεται, την προηγούμενη μέρα παρέδωσαν σε αυτούς οι Αμερικανοί πεζοναύτες στρατόπεδο και αποθήκη. Εκεί παρέμειναν μέχρι τις 28 Αυγούστου και μετά μεταφέρθηκαν επί του λιμενοβραχίονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails