© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ολίγα για την εν Ζακύνθω παρουσίαση της δίτομης έκδοσης της Αλληλογραφίας του Κάλβου

Απόψε, 7 Νοεμβρίου 2015, στο ΤΕΙ Ζακύνθου 
Φωτορεπορτάζ και ενδεικτικό βίντεο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 




















Το Τμήμα Τεχνολόγων  Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργάνωσε απόψε (στο αμφιθέατρό του, στην Παναγούλα) παρουσίαση του δίτομου έργου: Ανδρέας Κάλβος. Αλληλογραφία, με εισαγωγή - επιμέλεια και σχολιασμό του Ζακυνθίου ιστορικού Δημήτρη Αρβανιτάκη, έκδοση του Μπουσείου Μπενάκη 2014, με τη συνεργασία του Λεύκιου Ζαφειρίου

Για την έκδοση μίλησαν, εκθέτοντας αξιοπρόσεκτες απόψεις, οι ακόλουθοι ειδικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μελετητές:

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας  του ΑΠΘ: Χαρτογραφώντας τα ανθρώπινα δίκτυα στα Επτάνησα.

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: Κάποιος που τ’ όνομά του γράφτηκε στο νερό.

ΝΙΚΙΑΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ, Συγγραφέας-Ερευνητής: Πνευματική προσωπογραφία ενός απρόσωπου ποιητή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ, Ιστορικός, Επιμελητής της έκδοσης: Μέσα από τη  χαραμάδα των γραμμάτων.

Τη βραδιά συντόνισε, με τη γνωστή ευγένειά του, ο Καθηγητής ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Ιονίων Νήσων. 

Από αυτή την θέση, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε θερμά τόσο τον άξιο επιμελητή της έκδοσης, τους σεμνούς παρουσιαστές του έργου, όσο και τους διοργανωτές της εξαίρετης (και μορφωτικής εντέλει) αυτής βραδιάς Κάλβου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails