© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Έκθεση ζωγραφικής Μπάμπη Πυλαρινού στη βαρδιόλα του Πλάνου

Μπάμπης Πυλαρινός
 Τετάρτη 9 Αυγούστου 20:00-02:00 Μόνο αυτό το βράδυ

Στη βαρδιόλα του Πλάνου Η βαρδιόλα του Πλάνου βρίσκεται πάνω από το λιμανάκι του Πλάνου και για το λιμανάκι στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα μετά το σουπερ μάρκετ Γαϊτάνος (ερχόμενοι από την πόλη) ή στο ξενοδοχείο Azure.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 το βράδυ (και για μόνο αυτό το βράδυ 20:00-02:00) θα εκθέσω την τελευταία μου ζωγραφική δουλειά «Μυστικά Τοπία» σε έναν πολύ ιδιαίτερο ιστορικό υπαίθριο χώρο της Ζακύνθου, στη βαρδιόλα του Πλάνου ή αλλιώς Τσιλιβί ή Γιδάκι. Βαρδιόλα στη Ζάκυνθο λέμε τα μικρά τυποποιημένα τετράγωνα λιθόδμητα παρατηρητήρια-σκοπιές με πυραμοειδή στέγη που είχαν σκοπό την κατόπτευση του πελάγους και τη ειδοποίηση των κατοίκων και των αρχών για την ύπαρξη κάποιου ύποπτου πλοίου επί Ενετοκρατίας.

Δεξιά από την είσοδο της βαρδιόλας βρίσκεται ανάγλυφος ο φτερωτός Λέοντας του Αγίου Μάρκου, και από την άλλη μεριά οικόσημο ευγενούς οικογένειας στη συγκεκριμένη βαρδιόλα της οικογένειας του προβλεπτή στη Ζακύνθου Claudio Gherardini 1768-1770 που στη διάρκεια της δικής του θητείας κατασκευάστηκε η βαρδιόλα. Είναι συγκινητικό εκεί που έπαιζες σαν παιδί τα καλοκαίρια στον Πλάνο και το ιστορικό αυτό κτίσμα υπήρχε στη ψυχή σου σε μια ιδιαίτερη θέση να έρχεται η στιγμή να εκθέτεις τη δουλειά σου και να το βγάζεις για λίγες ώρες από την αφάνεια και την αδιαφορία. Ευχαριστώ την ιδιαίτερα δραστήρια διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου Χριστίνα Μερκούρη για την θερμή υποστήριξη. Ιστορικές πληροφορίες από κείμενο του Διονύση Ζήβα, περιοδικό Θησαυρίσματα, Βενετία 2003. Η βαρδιόλα του Πλάνου βρίσκεται πάνω από το λιμανάκι του Πλάνου και για το λιμανάκι στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα μετά το σουπερ μάρκετ Γαϊτάνος (ερχόμενοι από την πόλη) ή στο ξενοδοχείο Azure.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails