© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Life Will Smile» (Ζάκυνθος, 7.10.2017)


Δόθηκε στην δημοσιότητα το επίσημο Trailer της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ «Life Will Smile» που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στον κινηματογράφο «Φώσκολος» στις 7 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμια πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ “Life Will Smile” (Η Ζωή θα χαμογελάσει), σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού Drey Kleanthous και παραγωγή Στέφανου Πριοβόλου, θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στον Κινηματογράφο "Φώσκολος", το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Σε αυτή την πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα παρευρεθούν οι συντελεστές και οι συμμετέχοντες, οπότε και η προβολή θα είναι μόνο με προσκλήσεις, ενώ οι προβολές για το κοινό θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα.

Το Life Will Smile (Η Ζωή θα χαμογελάσει) είναι ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγή της βρετανικής Nomadic Films και της TerraMagma Pictures, και αφηγείται την ιστορία της πλήρους επιβίωσης της μοναδικής εβραϊκής κοινότητας της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου το 1943. Την ιστορία διηγείται αποκλειστικά ένας από τους τελευταίους επιζώντες, ο 84χρονος Χαΐμ Κωνσταντίν, ο οποίος και θα παρευρεθεί στην πρεμιέρα μαζί με 15 από τα 26 μέλη της οικογένειας του. Μόλις 10 ετών, το 1943, ο Χαΐμ αφηγείται την ιστορία μέσα από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της κατεχόμενης από τους ναζιστές της Ευρώπης και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για εξόντωση. Πάνω από 6.000.000 από τους συνανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους, με μια εξαίρεση: στο μικρό ελληνικό νησί της Ζακύνθου, κάθε μέλος της ισχυρής εβραϊκής κοινότητας των 275 επέζησε από τον πόλεμο αλώβητος. Ένα μοναδικό περιστατικό στα χρονικά της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της ελληνικής γενναιότητας και θάρρους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails