© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2018


Από την πρώτη έως τις επτά Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Φέτος τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης διοργανώνεται αυτή τη χρονιά από τον Κύκλο Ποιητών με τη στήριξη της Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων. Για μια εβδομάδα η πόλη θα μεταμορφωθεί σε έναν μεγάλο «ποιητικό καμβά», με τη συμμετοχή 53 Ελλήνων και 20 ξένων ποιητών από 18 χώρες με εκδηλώσεις σε εμβληματικούς χώρους της Αθήνας αλλά και του Αιγάλεω, του Χαλανδρίου και του Περισσού: Ποιητικά αναλόγια, δημόσιες αναγνώσεις στα ελληνικά, στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες, συνομιλίες και συναντήσεις, μουσικές δράσεις, εκθέσεις. Καλλιτεχνικές δράσεις θα φιλοξενούνται σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό - Σύνταγμα, Κεραμεικός, Ακρόπολη, Συγγρού Φιξ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στη Στοά του Βιβλίου με θέμα «Κίνα και Ελλάδα, δύο αρχαίοι πολιτισμοί συνομιλούν, δύο ήπειροι συναντώνται», με τιμώμενη χώρα την Κίνα, όπου θα αναπτυχθούν οι τρέχουσες τάσεις της ποίησης στην Ευρώπη και στην Ασία καθώς και ο ρόλος της ποίησης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Το διεθνές φεστιβάλ ποίησης αναδεικνύει ένα κοινό παγκόσμιο πεδίο δημιουργίας, όπου η Ελλάδα, που υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών, διαθέτει πολύτιμο μερίδιο, διεκδικώντας τη βαρύτητα και εξωστρέφεια που χρειάζεται και που της ανήκουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails