© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Γέφυρες Πολιτισμού | Ζάκυνθος Λευκάδα | Συναυλία Μαντολινάτας


Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, ώρα 8.30 μ.μ., στο Θέατρο του Σαρακινάδου. Πρόκειται ουσιαστικά για «μουσική ένωση» Λευκάδας και Ζακύνθου, τρίτη κατά σειρά, στο πλαίσιο της δράσης «Γέφυρες Πολιτισμού», που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την έμπρακτη ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας και τη διαμόρφωση της σύγχρονης Επτανησιακής μας συνείδησης, χτίζει «Γέφυρες Πολιτισμού» με τα Ιόνια Νησιά, και υποδέχεται τη Μαντολινάτα του Ορφέα Λευκάδας σε μια αρμονική σύμπραξη με τα μουσικά ακούσματα της Ζακύνθου και τη μαντολινάτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου». 

Οι «Γέφυρες Πολιτισμού» γεννήθηκαν από την ανάγκη δημιουργίας κοινού πολιτιστικού πλαισίου, μέσα στο οποίο καλλιτέχνες, δημιουργοί και το κοινό τους ενώνονται σε μια κοινή πολιτιστική εμπειρία. Μια εμπειρία που τρέφεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παρελθόντος μας, μετουσιώνεται στο σήμερα και υφαίνει το όνειρο του αύριο.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η στήριξη του πλαισίου αυτού για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας και τη διαμόρφωση της σύγχρονης Επτανησιακής μας συνείδησης. Η πρώτη πολιτιστική “γέφυρα” ενώνει τη Ζάκυνθο με τη Λευκάδα με μια σειρά εκδηλώσεων και στα δυο νησιά. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στη Λευκάδα με την παρουσία της Θεατρικής Σκηνής Ζακύνθου και την παράσταση “Ραντεβού στις οχτώ στη νέα κιβωτό” σε σκηνοθεσία της Όλγας Παρασκευοπούλου. Η δεύτερη εκδήλωση το Μάιο, επίσης στη Λευκάδα, αποτέλεσε μια μουσική συνύπαρξη δυο μαντολινάτων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου και του Ορφέα Λευκάδας.

Τώρα ήρθε η σειρά της Ζακύνθου να υποδεχτεί την κοινή αυτή προσπάθεια φιλοξενώντας τη Μαντολινάτα του "Ορφέα" Λευκάδας, σε μια αρμονική σύμπραξη με τα μουσικά ακούσματα της Ζακύνθου και τη μαντολινάτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails