© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μια απεικόνιση της κατοικίας του Λουδοβίκου Στράνη (1811)


Εξερευνά και παρουσιάζει η ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ-ΚΟΝΤΟΝΗ

Το 2012 είχε δημοσιευτεί στoν ιστότοπο Παμπάλαια (28.6.2012), μαζί με άλλες, μια γκραβούρα του Williams Gell, έργο 1811, που ευρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο και απεικόνιζε την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου Ζακύνθου.

Πάντα ήταν στον νου μου, διότι πίστευα πως κρύβονταν σε αυτήν μυστικά της περιοχής. Άλλωστε, δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για το ποια/ες είναι η/οι εκκλησία/ες που απεικονίζονται.

Κάποια στιγμή, ο φωτογράφος Διονύσης Φουρνογεράκης, αφού την επεξεργάστηκε, την έστειλε πίσω με το ερώτημα τι βλέπουμε στον Λόφο του Στράνη.

Πράγματι φαίνεται επιβλητικό κτίριο που συνάδει στη κατοικία του Λουδοβίκου Στράνη τα χρόνια που τον επισκεπτόταν ο εθνικός μας ποιητής ο Διονύσιος Σολωμός. Ίσως να είναι και η μοναδική απεικόνιση του.

Σημαντική προσωπικότητα ο Wiliams Gell. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να διαβάσει περισσότερα στη Βικιπαίδεια, ΕΔΩ.






1 σχόλιο:

Γιάγκος Βουτσινάς είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα, μοναδική
Μπράβο για την παρατήρηση
Γιάγκος Βουτσινάς

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails