© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Στις όχθες του ποταμού Σάλτσαχ του Saltzburg Αυστρίας


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, 2010

Ο Σάλτσαχ (αυστριακή προφορά - Ζάλτσαχ σε γερμανική προφορά, γερμ. Salzach) είναι ποταμός της Αυστρίας και της Γερμανίας. Είναι δεξιός παραπόταμος του Ινν και έχει μήκος 225 χλμ.

Το όνομά του ποταμού προέρχεται από τη γερμανική λέξη Σαλτς (Salz) που σημαίνει αλάτι. Μέχρι τον 19ο αιώνα η μεταφορά αλατιού στον ποταμό αποτελούσε σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας.

Είναι ο κύριος ποταμός της αυστριακής πολιτείας του Σάλτσμπουργκ. H πηγή του βρίσκεται στις Άλπεις του Κίτσμπυελ κοντά στο Κριμλ, στο δυτικό Σάλτσμπουργκ. Ο ποταμός αρχικά στραγγίζει αλπικά λιβάδια σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, ανάμεσα στο Κριμλ και το σύνορο της πολιτείας, 3 με 5 χλμ βόρεια του περάσματος Γκέρλος στις πλαγιές του Σάλτσαχγκαϊερ και του Σβέμπενκοπφ.

Από εδώ ρέει ανατολικά μέχρι το Σβάρτσαχ ιμ Πόνγκαου και μετά στρέφεται προς τα βόρεια και διέρχεται από τις πόλεις Χαλάιν και Σάλτσμπουργκ. Έπειτα σχηματίζει το σύνορο ανάμεσα στη Βαυαρία (Γερμανία) και την Αυστρία για περίπου 70 χλμ. Πόλεις σε αυτό το τμήμα του ποταμού είναι οι Λάουφεν, Τίτμονινγκ και Μπουργκχάουζεν. Ο ποταμός ενώνεται με τον Ινν κοντά στο Μπράουναου.

[Πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια]
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails