© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Χειμερινή βόλτα στην ακτή της Οστάνδης [video]


Ενώ στην Ελλάδα επελαύνει χιονιάς, ο φίλτατος συνεργάτης π. Γεώργιος Λέκκας μάς αποστέλλει φωτο-βιντεοσκοπικώς στιγμιότυπα από ένα ατμοσφαιρικό απόγευμα στην ακτή της Οστάνδης. 
     Κατά τη Βικιπαίδεια, η Οστένδη (ολλανδικά: Oostende, γαλλικά: Ostende) ή αλλιώς Οστάνδη, είναι δήμος στην Φλαμανδική Περιοχή, μίας εκ των τριών περιοχών του Βελγίου, και στην Φλαμανδική επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας. Ο δήμος περικλείει το κέντρο της πόλης της Οστένδης και τις πόλεις Mariakerke, Stene και Zandvoorde. Την 1 Ιανουαρίου 2005 η Οστένδη είχε συνολικό πληθυσμό 68.504. Η συνολική της έκταση είναι 37,72 χλμ² γεγονός που της δίνει πληθυσμιακή πυκνότητα 1.818,32 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
     Προτείνουμε ν' ακολουθήσουμε τον π. Γεώργιο στη βόλτα του και να παρηγορηθούμε, ακούγοντας την ποιητική Φωνή στο 1ο βίντεο να λέει:
Ας είν' θολή
ας είν' μουντή
κι ας ειν' ρηχή. 
Φτάνει που είναι θάλασσα 
ανοιχτή κι απέραντη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails