© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της προτομής του Ιστοριογράφου Παναγιώτη Χιώτη στο Βανάτο Ζακύνθου


Ολοκληρώθηκε αισίως ο καθαρισμός της προτομής του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΙΩΤΗ (1814-1896), "Ιστοριογράφου του Ιονίου Κράτους", η οποία έχει στηθεί από το 1996 (100 χρόνια μετά τον θάνατό του) στην Πλατεία του Ναού της Παναγούλας, στο Βανάτο της Ζακύνθου, έργο του διάσημου ζακυνθινού γλύπτη ΚΩΣΤΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ
    Το έργο της συντήρησης αυτής ανέλαβε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, με αγάπη και δημιουργικό μεράκι, ο έγκριτος και ευαίσθητος ζωγράφος και αγιογράφος ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΣ.
    Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βανάτου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Τσολάκο για την καλότητα της προσφοράς του, ευχόμενοι να έχει αδιάπτωτη ψυχοσωματική υγεία και διάχυτη δημιουργικότητα, ώστε να ιστορεί το κάλλος του Θείου και την θειότητα του Κάλλους.Φωτό: Ο ζωγράφος - αγιογράφος Ιωάννης Τσολάκος με τον γιο του, εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Διονύση Τσολάκο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails