© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

«Ενθύμιον Σμύρνης» - Το Ημερολόγιο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για το 2022

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερώνει το ημερολόγιο του νέου έτους (2022) στη Σμύρνη: την κοσμοπολίτισσα πόλη της Ιωνίας, την πόλη των Λεβαντίνων εμπόρων, των γραμμάτων και τεχνών, του θεάματος, την πολυπολιτισμική Σμύρνη, τη Σμύρνη των Ελλήνων.

Σμύρνη, Μπαϊρακλί, Κοκάργιαλι, Καρατάσι, Κορδελιό, είναι μερικοί μόνο σταθμοί σε ένα ταξίδι μνήμης, που γίνεται με αρωγό την εικόνα, όπως αυτή αποδίδεται με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού. Φωτογραφίες και επιστολικά δελτάρια από το Φωτογραφικό Αρχείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, συνοδεύονται από αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων, συνθέτοντας την εικόνα της πόλης και των περιχώρων της.

Το ημερολόγιο θα κυκλοφορήσει στις 4/12 και είναι ήδη διαθέσιμο, με προπαραγγελία, από το Πωλητήριο του ΕΙΜ, διαδικτυακά στο e-shop του Μουσείου https://nhmuseum-shop.gr και στο φυσικό κατάστημα στο χώρο του Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου, Αθήνα), ενώ υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας (τηλ. 210-3237617, εσωτ. 104).

Επιμέλεια: Νατάσα Καστρίτη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Ανδρονίκη Μαρκασιώτη, Μπέττυ Χωριανοπούλου

«Ενθύμιον Σμύρνης»

Σκληρόδετο εικονογραφημένο ημερολόγιο γραφείου

Σελίδες: 154, διαστάσεις: 22,5 x 24,5 εκ.

Έκδοση: ΙΕΕΕ-EIM, Αθήνα 2021




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails