© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Στον Ιορδάνη Ποταμό αγιαζόμενοι


Ταξίδεψε και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Φεβρουάριος 2020, λίγες ημέρες πριν το ξέσπασμα της Πανδημίας. "Εν Ιορδάνη" ιεραποδημήσαντες εκείνες τις ημέρες, τελούμε Αγιασμό των Υδάτων του Ποταμού, στο σημείο εκείνο, όπου πριν από 20 αιώνες δέχτηκε τον Ιησού Χριστό! Εκεί όπου επεφάνη το μεν Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς, ο δε Πατήρ ως φωνή επιβεβαίωνε το Υιό βαπτιζόμενον. 

Εκεί, στα δικά μας χρόνια, άνθρωποι από τα πέρατα της χριστιανικής οικουμένης (και όχι μόνον αυτοί) καταφθάνουν κατά χιλιάδες κάθε μέρα, ώστε να μπουν κι αυτοί στα νερά του Ποταμού, ενδεδυμένοι λευκό χιτώνα και αγιαζόμενοι, το κατά δύναμιν ο καθένας!

Ευρισκόμενοι στις φωτο-αποτυπώσεις που δημοσιεύονται εδώ, στην δυτική πλευρά του Ποταμού, δηλαδή στην πλευρά του Ισραήλ, απέναντί μας, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, ήτοι στην ανατολική πλευρά του Ιορδάνη, είναι η όχθη των Ιορδανών και η επικράτεια του Χασεμιτικού Βασιλείου, ο δε Ναός που διακρίνεται είναι αυτός του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού. 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails