© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», με "Αίνο στην Ελιά", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (3.10.22)

Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στην Ελιά, με τον γενικό τίτλο «Χαίρ’ ευσχήμων ελαία» (Κάλβος).

Πρόκειται για τη Μουσική Ποιητική της Ελιάς, δηλαδή ποίηση και μουσική για το δένδρο που αφθονεί στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, βυζαντινά και δημοτικά, καθώς και των: Ανδρέα Κάλβου, Κωστή Παλαμά, Λορέντζου Μαβίλη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κακάρογλου, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Καποδίστρια κ.α.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Αντίοχος Ευαγγελάτος, Γιώργος Κουρουπός, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου).

Ερμηνεύουν οι:

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, πιάνο

Ιουλίτα Ηλιοπούλου, απαγγελία

Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι

Γιάννης Μαυρίδης, βιολί

Νίκος Μαυρίδης, βιολί

Τάσος Σπηλιωτόπουλος, πιάνο

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, φωνή

Οι συνθέσεις της διακεκριμένης συνθέτριας και πιανίστριας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου και Ανδρέα Εμπειρίκου, γράφτηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση και θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.

Διοργάνωση:

Οικογένεια Σπηλιωτόπουλου – Ελαιοτριβείο (Χαλανδρίτσα Αχαΐας) & OGEA

Παραγωγή: Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος).

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails