© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Μελβούρνη: Η εκδήλωση για την ιστορία του «Νέου Κόσμου» και του ελληνικού Τύπου [video]

Η ιστορία της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», αλλά και η ιστορία γενικότερα του ελληνικού Τύπου στους Αντίποδες, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης – ομιλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, στο Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς σεμιναρίων – διαλέξεων για την ιστορία των Ελλήνων στην Αυστραλία, που διοργανώνουν το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe, τα Αρχεία Δαρδάλη της Ελληνικής Διασποράς και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Σωτήρης Χατζημανώλης, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Ελληνικές εφημερίδες στην Αυστραλία: Η ιστορία του “Νέου Κόσμου”». Ο κ. Χατζημανώλης μοιράστηκε με το κοινό αφενός τις προσωπικές του εμπειρίες του από το 1979, οπότε εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας, όσο και πληροφορίες για την πρώιμη ιστορία της, από την ίδρυσή της το 1957, και για την πορεία του ελληνικού Τύπου στο διάβα των τελευταίων δεκαετιών.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ακολούθησε συζήτηση. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Ακολουθεί ολόκληρη την εκδήλωση – ομιλία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails